رئیس اتاق بازرگانی ایران:

قاعده هزینه برای سیاست از جیب اقتصاد باید تغییر یابد

غلامحسین شافعی گفت: امروز شاهدیم که از جیب اقتصاد برای سیاست کشورمان خرج می‌شود. در واقع برای مدتی طولانی، اقتصاد در خدمت سیاست بوده است، این قاعده باید در کشورمان دستخوش تغییر و اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی گفت: در کشور ما بین اقتصاد و سیاست، تعادلی وجود ندارد. امروز در تمام کشور‌های توسعه یافته، سیاست است که به اقتصاد یارانه می‌دهد، اما در کشور ما روز به روز بر یارانه‌ای که بخش اقتصاد برای سیاست دارد، افزون می‌شود.

او با بیان اینکه اگر بگوییم صادرکنندگان نمونه امسال، صادرات را با اعمال شاقه انجام دادند، حرفی به گزاف بیان نشده درباره مشکلات پیش روی صادرکنندگان افزود: در بسیاری از بازی‌ها اگر قاعده درست نباشد، هر چقدر تلاش کنیم، حُکم مشت بر سندان کوبیدن است. شاید از سی سال قبل هرگاه از مشکلات سخن می‌گوییم، حرف تازه‌ای جز تکرار کردن نداریم؛ بنابراین می توان گفت قواعد دچار مشکل است و این موضوع درباره مسائل اقتصادی ما که صادرات در راس آن است نیز صدق می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه صادرات نوک پیکان توسعه اقتصادی کشور‌ها به شمار می‌آید، ادامه داد: متاسفانه در سه سال گذشته حرکت همزمان سیاست‌های تجاری و ارزی در کنار هم در کشور ما برعکس بوده است و در برهه‌ای شاهد بودیم که سیاست‌های تجاری بر سیاست‌های ارزی سایه افکنده است. امروز جای بسیاری از فعالان حوزه تجارت خارجی در میان صادرکنندگان نمونه خالی است و علت اصلی آن در همین عدم تعادل سیاست‌های ارزی و تجاری می‌باشد.


بیشتر بخوانید


شافعی درباره دلایل عدم توسعه به قواره ظرفیت‌ها در کشورمان، بیان کرد: اگر در برنامه‌های بلندمدت فلسفه‌های واقعی اقتصادی مورد توجه قرار نگیرد، به توسعه دست نمی‌یابیم. امروز نگاه به استاندار در مرکز، نگاهی درآمدی نیست بلکه استانداران تنخواه دارانند.

او تصریح کرد: دیوار قطور اختیارات تمرکزیافته در کشور یکی از مشکلات امروز ما به شمار می‌آید. اکنون وقت اصلاح این وضعیت است. در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و یک بار هم که شده برنامه توسعه باید واقع بینانه تدوین و اجرا گردد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: تاکنون تدوین برنامه‌های توسعه به گونه‌ای بوده است که یک نسخه در مرکز صادر و برای همه نقاط کشور ارسال می‌شده است؛ تدوین و اجرای برنامه‌ها به نوعی بوده که انگار نسخه درمان برای همه جغرافیای ایران (به رغم اقتضائات متفاوتش) یکسان است و شرایط سیستان و بلوچستان و گیلان در برنامه‌های توسعه‌ای مشابه تصویر و تصور شده است. در این وضعیتی چه توقعی می‌توان برای بهبود شرایط و اصلاح موانع داشت. باور داریم که توسعه باید از روستا آغاز شود و برنامه‌های توسعه منطقه‌ای نیز باید با توجه به اقتضائات و مزیت‌ها تدوین شوند. خراسان و هر استان دیگری باید برنامه خود را بدهد و در مرکز، برنامه‌ها به یکدیگر پیوند بخورند تا در نهایت برنامه‌ای ملی از مرکز خارج شود. مجلس باید این موضوع را مدنظر قرار دهد و ما هم به عنوان پارلمان بخش خصوصی می‌توانیم دستاورد‌ها و داشته‌های خود را در این زمینه ارائه دهیم.

شافعی اظهار کرد: از سیاست گذاران می‌خواهیم که از فعالان حوزه تجارت خارجی، به ویژه صادرکنندگان نمونه حمایت کنند و موانع را از پیش پای آن‌ها بردارند، زیرا این افراد قادرند ۱۰ برابر آنچه تاکنون انجام داده اند، در اداره این مملکت به مسئولان کمک کرده و یاری برسانند.

مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹، با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری و فعالان برگزیده حوزه تجارت خارجی استان، در محل پارلمان بخش خصوصی مشهد برگزار شد.در این مراسم از ۳۳ صادرکننده برگزیده استانی و کشور، تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام//ف. ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.