تخریب یک خانه کپری در حاشیه چابهار توسط ماموران بنیاد مسکن به یکی از موضوعات داغ فضای مجازی تبدیل شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، در هفته گذشته کلیپ‌ها و تصاویری از تخریب خانه چند فرزند یتیم در حاشیه بندر چابهار توسط مأموران بنیاد مسکن این شهرستان حاشیه‌هایی را ایجاد کرده بود که به نظر می‌رسد برای روشن شدن این موضوع باید به زوایای پنهان آن هم توجه شود.

سیستان و بلوچستان یکی از رکوردداران حاشیه‌نشینی در کشور است، طبق آخرین آمار در ۴ شهر زابل، زاهدان، چابهار و ایرانشهر با مجموع جمعیت حدود ۳ میلیون نفر، یک میلیون و ۸۲ نفر حاشیه‌نشین زندگی می‌کنند و در این شرایط کم‌توجهی مسئولان به مردم حاشیه‌نشین استانی که در شاخص‌های گوناگون محروم‌ترین استان کشور محسوب می‌شود؛ جای تأسف دارد.

جالب است بدانید رتبه نخست حاشیه‌نشینی در کشور را نیز شهر چابهار به خود اختصاص داده و طبق آمار اعلام شده ۶۳ درصد جمعیت چابهار در حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی نابسامان زندگی می‌کنند و در زمینه نسبت جمعیت ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی به جمعیت ساکن در نقاط شهری، شهر چابهار در رتبه نخست کشور قرار دارد.

شهرستان چابهار با بیش از ۵۰ هزار نفر حاشیه نشین یکی از مناطقی است که در مقایسه با جمعیت خود رکوردار حاشیه نشینی در کشور است و حتی جمعیت سکونتگاه‌های غیر رسمی آن از جمعیت حاشیه نشینی مراکز برخی استان‌ها بیشتر است.

اما طی سال‌های اخیر توجه به مناطق حاشیه نشین سیستان و بلوچستان و خصوصاً بندر چابهار بیش از پیش شده و با مصوبه هیأت دولت ۵۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی برای احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی و تأمین ۲۰۰ میلیارد تومان مبلغ نقدی بلاعوض جهت خرید مصالح ساختمانی متناسب با پیشرفت کار و ۳۰۰ میلیارد تومان جهت هزینه احداث تأسیسات زیربنایی و روبنایی این استان تأمین شده است.

از همین احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان پیش از این در گفتگو با یکی از رسانه‌ها از واگذاری اسناد اراضی ۱۰۰۷ هکتار در حوزه شهر چابهار اشاره کرد و اظهار داشت: در محله چادران شهر کنارک نیز قطعات مورد نیاز برای تأمین مسکن ۲۰۸ خانوار و زیرساخت‌های آن به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل و عملیات ساماندهی آن آغاز شده است.

از همین رو بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان اعلام کرد که ۱۴ هزار و ۴۱۰ خانوار در طرح ساماندهی حاشیه نشینی چابهار شناسایی شدند که تنها برای ۵ هزار خانوار می‌توان اقدام اصلاحی انجام داد و بقیه خانوار‌ها در حریم‌ها سکونت دارند.

در مجموع قطعاً طرح بازآفرینی در حوزه شهر‌های زاهدان و چابهار از جمله طرح‌های بزرگ ملی است که در صورت تحقق آن، به الگویی کارآمد در حوزه باز آفرینی شهری و بافت‌های فرسوده تبدیل خواهد شد، اما نکته‌ای که در این گزارش مورد توجه است نحوه اجرای این طرح است. ماجرای تخریب کپر فرزندان یتیم چابهاری چه بود

یکی از فعالان اجتماعی و خیریه بندر چابهار اظهار داشت: طبق اعلام فرزند بزرگ این خانواده مأموران بنیاد مسکن یک‬ روز‬ عصر اقدام‬ به تخریب کپر‬ این خانواده‬ می‌کنند و‬ ان‬ ها‬ محل‬ زندگی‬ خودشان‬ را‬ به کلی از‬ دست‬ می‌دهند.

او افزود: ‬ ما‬ به همراه تعدادی‬ از‬ دوستان‬ یک‬ چادر‬ برای آن ها‬ تهیه‬ کردیم‬ تا‬ به صورت موقت‬ در‬ آن سکونت‬ داشته‬ باشند و‬ همچنین‬ تعدادی‬ پتو‬ و مواد خوراکی نیز‬ از‬ مجموعه‬ سپاه‬ پاسداران‬ انقلاب‬ اسلامی‬ برای آن ها‬ تهیه‬ کردیم.

این فعال‬ اجتماعی‬ ادامه‬ داد: ‬اما‬ صبح‬ روز‬ بعد متوجه‬ شدیم‬ که‬ ماموران‬ بنیاد مسکن‬ حدود‬ ساعت‬ ۱۱‬ شب‬ دوباره‬ به محل اقامت‬ این خانواده‬ که‬ دارای‬ ۴‬ فرزند‬ یتیم‬ است‬ مراجعه‬ و‬ چادر‬ آن ها‬ را‬ پاره‬ کرده‬ و‬ پتوها‬‬یی‬ که‬ ما‬ برای آن ها‬ برده بودیم را‬ نیز‬ با خودشان‬ برده‌اند.

او گفت: ‬ متاسفانه‬ عملکرد‬ ماموران‬ بنیاد مسکن‬ آن قدر عجیب‬ بود که‬ هرچه‬ سعی‬ کردیم‬ نتوانستیم‬ خودمان‬ را‬ در‬ خصوص‬ این نوع‬ برخورد توجیه‬ کنیم.

این فعال خیریه تصریح کرد: حتی در مراجعه ساعت ۱۱ شب مأموران بنیاد مسکن مواد خوراکی که ما تهیه کرده بودیم نیز در زیر دست پای این افراد از بین رفته بود.

او با تاکید بر اینکه قطعاً باید قانون رعایت شود گفت::خواهش ما از مسئولان این است که  مأموران را هم توجیه کنند تا در مراجعه خود قانون و مقررات را رعایت کنند نه اینکه به صورت سلیقه‌ای برخورد کنند.

خانه کپری

ورود ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان به موضوع تخریب کپر

قاسم زاهدی، مسئول گروه جهادی تخصصی مطالبه گری «صراط»  اظهار داشت: پس از اطلاع از این موضوع بلافاصله با هماهنگی دبیر و معاونت اجتماعی و امور مطالبه گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان به موضوع ورود کردیم.

او افزود: پس از هماهنگی‌هایی که با مسئولان و نهاد‌های مربوطه انجام شد موضوع به صورت جدی از سوی این گروه جهادی و ستا د امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان دنبال شد و درصدد هستیم تا با همکاری خیرین اقدامی برای این خانواده انجام شود.

مسئول گروه جهادی صراط با تاکید بر لزوم اجرای قانون در همه امور تصریح کرد: طبق بررسی‌های ما مجموع فضایی که این خانواده اشغال کرده بود ۲۰ متر مربع هم نمی‌شود، اما قطعاً با توجه به قانون باید در مکان دیگری اسکان داده شوند که این موضوع در حال پیگیری است.

او با تاکید بر اینکه رویه بنیاد مسکن در چابهار نیاز به اصلاح دارد، ادامه داد:، اما خواهش ما از مسئولان این است که به تخلف این مأموران هم رسیدگی شود در کجای قانون اجازه داده شده که ساعات ۱۱ شب به یک خانواده مظلوم که ۴ دختر بچه یتیم دارد مراجعه شود و به بدترین نوع ممکن لوازم ان‌ها هم مصادره و یا شکسته شود.

زاهدی با تاکید بر اینکه موضوع از سوی نهاد‌های مربوطه در حال پیگیری است، گفت: حداقل کاری که مسئولان می‌توانند انجام دهند این است که برای بررسی دقیق‌تر به محل مراجعه کنند تا متوجه تخلف اجام شده از سوی مأموران بنیاد مسکن شوند.

موضوع در حال پیگیری است / ‏‬ در صورت تخلف برخورد می‌شود

رحمدل بامری، فرماندار چابهار  اظهار داشت: در خصوص ساماندهی موضوع حاشیه نشینی در استان سیستان و بلوچستان اقدامات خوبی از سوی دولت و همچنین بنیاد مسکن در حال انجام است.

او افزود: در خصوص این موضوع خاص هم پیگیری‌ها در حال انجام است و در صورت تخلف قطعاً با خاطیان برخورد می‌شود.

فرماندار چابهار ادامه داد: ۱۴ مرکز سکونتگاهی غیر رسمی در شهرستان چابهار شناسایی شده که اراضی ۶ منطقه کمپ، هوت آباد، رمین، عثمان آباد، احمد آباد و بله سر به وسعت یک هزار و هفت هکتار به نام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انتقال یافته است.

او با اشاره به اینکه ۱۷۰ میلیارد تومان در ۲ سال اخیر بابت آماده سازی و بستر سازی مناطق حاشیه‌ای شهر چابهار هزینه شده است، گفت: یک هزار و ۵۰۰ متر بسترسازی، ۱۲۰ هزار متر زیرسازی، هشت کیلومتر جدول گذاری، هفت هزار متر مربع پیاده رو سازی، ۱۰ هزار متر مربع سنگ فرش و ۵۶ هزار متر مربع آسفالت از نیمه سال جاری تا کنون در مناطق حاشیه‌ای چابهار انجام شده است.

در مجموع نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که با وجود همه اقدامات مثبت و قابل توجهی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص ساماندهی حاشیه نشینی در بندر چابهار انجامیده  باید در خصوص این نوع برخورد‌ها هم تمهیداتی اندیشیده شود تا خدای نکرده افراد ضد انقلاب و رسانه‌های معاند از ان‌ها سواستفاده نکنند از همین رو امیدواریم مسئولان این نهاد انقلابی نتیجه بررسی‌های خود در این خصوص را از طریق رسانه‌های رسمی اطلاع رسانی کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
بسیار کار خوب و بجایی کردند . ما در اجرای قانون با کسی شوخی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
برخورد بعضی از ارگان ها با مردم افتضاح هست
Iran (Islamic Republic of)
y
۰۸:۳۵ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
فقط اونجا نیست توی اکثر شهرها دارن این کار رو میکنن و متاسفانه دادستانها هم دارن حمایت میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
واقعا تو این کشور چرا همچنین استانی باید باشه که حتی مرکز اشم کمترین امکانات و رفاه رو در اختیار مردم زجر کشیدش نیست....متاسفم برای اون یه ری ام که........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
روزانه دها مورد مثل این پیش میاد حالا اینو یه بنده خدایی پخش کرده اونا هم میان قیافه حق به جانب میگیرن میگن درحال برسی ه کدوم برسی،اینا فردا میخوان چی بگن؟
Canada
حمیدرضا میرکیانی
۰۸:۰۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
سلام , جناب فرماندار مناسبتر بود میفرمودند , حمله کنندگان و متخلفان را پیدا کرده و به سزای عمل غیر انسانی و غیر شرافتمندانه شان نخواهند رساند , نه اینکه در صورت اثبات خطا , خطا محرز است جناب فرماندار , آدرس غلط است ,
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۵ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
کشور ما از هر طرف معدن سرمایه است زمین پهناور که باید حداقل کل مردم یک مسکن داشته باشند کار و زندگی داشته باشند اما اما امان از ارازل و اوباش دزد بیت المال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۷ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
از شنيدن اين خبر گريه كردم
ساعت١١شب رفتيد چادرشون پاره كرديد غذاهاشونو از بين برديد
مگه عصرروز عاشوراس؟
خود علمدار بزنه ب كمرتون
تو مملكت علي بچه يتيم بي خونه كرديد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
قیام مستضعفان نزدیک هست خدایا مهدی صاحب الزمان برسان بسه،این همه ظلم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
رو کنج زندگی کنی و تضاد طبقاتی وجود داشت، بدانید بی عدالتی است، عدالت این است از آون پولدار بگیری بدهی به فقیر تا شکاف تبدیل به یه متر فاصله شود نه اینکه از حق کارگر بگیری از کوخ نشین بگیری بدی کارفرما چاق بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
زورتان به کوخ نشین رسیده؟ پس کاخ نشین ها چی؟ خدا اینها آگه ظلم نیست پس چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۲۲:۵۹ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
معمولا هر از چند ماهی این ماموران گندی بالا میارن
من نمیدونم او طرف کیه که زودی روی این گند رو میپوشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
چقدر سرعت تخریب خانه های مردم کم بضاعت زیاد شده کاش این سرعت رو برای تخریب خانه های ویلایی غیر قانونی ثروتمندان نشون میدادن:(
Moldova (Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
اگر ذره ای عدالت تو کشور بود فقط یک بار که این چنین کارهای غیر انسانی انجام میشد به شدت برخورد میشد الان شاهد این چنین اتفاقاتی نبودیم حتما باید رسانه ای بشه تا مشخص بشه خیلی از نهاد ها مثل شهرداری چه جنایت هایی میکنن جالب دفعه های قبل انقدر که پیگیر کسی که فیلم رو پخش کرده بکدن پیگیر اون بی وجدان نبودن واقعا متاسفم که تو کشور اسلامی همیشه اینچنین خبر هایی میشنویم از آه مظلوم بترسید
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۲۱:۳۱ ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
این چیزی جز آنکه عده ی نفوذی با انجام دادن این قبیل کارها قصد تحریک اذهان عمومی و درنهایت اغتشاش وبر هم زدن نظم عمومی و همچنین خوراک دادن به رسانه های معاند دارند چیزی دیگر نمی‌تواند باشد و فقط جا تعجب دارد که متاسفانه دولت یک بیانیه ویا اعلام موضع نسبت به این عمل زشت وغیر انسانی که باعث جریمه دار شدن قلب عموم مردم شده نداد است!!!!!!!!!
۱۲۳۴