ورود اتوبوس‌های خون گیری به روستا‌های پرجمعیت

اتوبوس‌های سیار خون‌گیری به روستا‌های پرجمعیت مازندران اعزام شده اند.

محمدی فیروزجایی مدیر کل انتقال خون مازندران گفت: اتوبوس سیار خون گیری تاکنون به چند روستای پرجمعیت استان اعزام شده است و آمادگی داریم این اتوبوس‌ها را به هر روستا‌های پرجمعیتی که متقاضی اهدای خون باشند اعزام کنیم.

او افزود: شورا‌های روستا برای اهدای خون می‌توانند با پایگاه‌های ثابت اهدای خون شهرستان خود هماهنگ کنند.

مدیر کل انتقال خون مازندران ادامه داد: بسیاری از ساکنان روستا‌ها و حتی مناطق صعب‌العبورعلاقه‌مند به اهدای خون هستند، اما شاید توان آمدن به شهر‌ها را نداشته باشند به همین دلیل این اداره کل موظف است امکان کار خیر را برای همگان با اعزام اتوبوس‌های سیار فراهم کند.

مراجعه برای اهدای خون زیاد، خون گیری کم
محمدی فیروزجایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه میزان خون گیری همزمان با فصل سرما کاهش پیدا کرده است، گفت: اگرچه تعداد افرادی که برای اهدای خون به پایگاه‌ها مراجعه می‌کنند افزایش داشته باشد، اما شیوع برخی بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا و استفاده مراجعه کنندگان از دارو‌ها باعث شده است از این افراد خون گیری نشود.

مدیر کل انتقال خون مازندران افزود: اینگونه نیست که از هر مراجعه کننده‌ای خون دریافت شود بلکه خون گیری بر اساس شاخص‌های علمی انجام می‌شود که یکی از آن‌ها مصرف نکردن دارو‌ها قبل از خون گیری است.

او با بیان اینکه میزان اهدای خون در استان امسال ۱۰ درصد افزایش داشته است، گفت: کمبودی در تامین روزانه خون نداریم، اما با توجه به انجام جراحی‌های عمومی و نیاز بیماران تالاسمی، ذخایر خونی در استان نیاز به افزایش دارد.

محمدی فیروزجایی افزود: مازندران بعد از سیستان بیشترین بیماران تالاسمی را دارد و با توجه به گردشگرپذیر بودن، میزان تصادفات وجود دو دانشگاه علوم پزشکی و ۷ مرکز جراحی قلب باز نیاز خونی بالایی دارد.

مدیر کل انتقال خون مازندران گفت: کمبود ذخایر خونی در همه گروه‌ها به خصوص گروه خونی o مثبت و منفی و گروه‌های خونی منفی به چشم می‌خورد و افرادی که این گروه‌های خونی را دارند بیشتر برای اهدای خون مراجعه کنند.

۳ درصد اهداکنندگان خانم هستند
مدیر کل انتقال خون مازندران با بیان اینکه ۳ درصد اهدا کنندگان خون در مازندران خانم‌ها هستند، گفت: این اداره کل باید بستر‌های مناسب را برای اهدای خون بانوان فراهم می‌کرد که در حال انجام است.

او افزود: بسیاری از خانم‌ها خانه دار هستند و امکان حضور در پایگاه‌های انتقال خون را ندارند به همین دلیل اتوبوس‌های سیار خون گیری به محلات باید بروند که این کار شروع شده است.

محمدی فیروزجایی از تشکل‌های بانوان هم خواست برای فراهم کردن شرایط اهدای خون اعضای خود پای کار بیایند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.