استاندار خراسان رضوی:

فرهنگ در هیچ مقطعی نباید مورد غفلت قرار گیرد

استاندار خراسان رضوی گفت: فرهنگ در هیچ مقطعی نباید مورد غفلت قرار گیرد زیرا نادیده گرفتن آن منجر به افزایش خسارت در سایر بخش‌ها خواهد شد.

یعقوبعلی نظری روز شنبه با حضور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و درجمع مدیران این اداره کل افزود:در هر بخش از جمله اقتصاد وقتی زیر ساختی و اجتماعی هدف گذاری می شود حتما باید مبتنی بر اهداف بلند فرهنگی باشد و از سوی دیگر هیچ عرصه ای در نظام فرهنگ اسلامی بدون دست یافتن به اهداف بلند فرهنگی وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد برنامه‌های گذشته اجرا شود، به دستاورد جدیدی دست پیدا نخواهیم کرد و بر همین اساس، باید برنامه تحولی در همه عرصه ها داشت و بر اساس همین رویکرد در سطح استان و با توجه به اسناد بالادستی و مزیت این استان که وجود بارگاه منور رضوی است باید سیاست ها تعریف و سپس اهداف عملیاتی به اجرا برسد.

استاندار خراسان رضوی گفت: برای انجام کارها، نباید منتظر اعتبارات دولتی بود و حل مشکلات را به تامین اعتبار گره زد بلکه باید با نگاه مولدسازی که مورد تاکید سران سه قوه و تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، گام برداشت.

نظری افزود: در حال حاضر دولت هر ماه باید بازپرداخت بدهی‌های گذشته را به سرانجام برساند و به همین دلیل برای چهار هزار طرح نیمه تمام خراسان رضوی باید راهی جدای از اعتبارات دولتی پیدا کرد و بر همین اساس و در راستای مولد سازی می‌توان با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، بسیاری از طرح ها را به نتیجه رساند تا مردم از اتمام و راه اندازی طرح ها بهره مند شوند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از روشهای مولدسازی استفاده از منابع انسانی است و بر همین اساس، فردی که در اداره ای و با مسولیتی استخدام شده است وقتی در جای دیگری به او نیاز باشد باید بتوان از او در بخش لازم استفاده کرد.

ظرفیت بین المللی فرهنگ رضوی مورد توجه قرار گیرد

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت:اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی، اصلی ترین مرکز ترجمان معارف عالم آل محمد(ص) است که با توجه به ظرفیت های بومی استان می توان نسبت به ایجاد زیست بوم فرهنگی این سرزمین که منور به وجود امام هشتم (ع) است در سطح جهانی، بهره برد.

حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد با اشاره به حضور حدود ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی در مشهد برای زیارت بارگاه منور رضوی افزود: بزرگترین ظرفیت مخاطب فرهنگ رضوی در سطح منطقه و جهان با رویکرد شیعی در مشهد شکل گرفته است و باید برای این موضوع هدف گذاری و طرح مناسب داشت.

وی اضافه کرد:خراسان رضوی دومین قطب دانشگاهی کشور است و دومین حوزه جهان تشیع نیز در این استان قرار دارد و به همین دلیل باید دانشگاه و حوزه این استان، پایه یک برنامه بازمهندسی جدید در حوزه صیانت از خط فکری اصیل دینی را در دستور کار داشته باشند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: تداوم ظرفیت فرهنگ خراسان رضوی در کشورهای منطقه و آسیای میانه به عنوان شرکا و سهام داران فرهنگی، هنری این استان باید مد نظر قرار گیرد و لازم است در عرصه بین الملل نیز برنامه هایی برای تداوم و توجه به این موضوع داشت.

گنابادی نژاد افزود: ارتباط بین حوزه های فرهنگی و هنری با موضوع اقتصاد و تجارت فرهنگی باید مشخص شود زیرا رشد اقتصادی، همراه با رشد فرهنگی و هنری مورد توجه در این استان است.

محمد حسین زاده با اشاره به ظرفیت های استان در موضوع فرهنگ و هنر افزود:این استان دارای ۲۰ اداره و هشت نمایندگی در سطح شهرستانهای استان است که با ظرفیت ۲۵۶ نفر در حال فعالیت است.

وی ادامه داد: در این استان ۳۰۰ هنرمند دارای درجه هنری زندگی می‌کنند که ۲۳ نفر آنها دارای درجه یک هنری هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با توجه به نیاز متفاوت در این استان، معاونت‌های سینمایی و قرآن و عترت، در تشکیلات سازمانی این اداره کل ایجاد شده است.

حسین زاده با اشاره به این که در این اداره کل ۳۶ مجوز شامل امور فرهنگی، کتاب، چاپ، تبلیغات و فضای مجازی در استان خراسان رضوی صادر می شود افزود: این استان دارای ۸۱ سالن سینما، ۳۰ مجتمع فرهنگی، ۴۸ تماشاخانه و ۲۱۸ کتابخانه عمومی است.

وی تعداد موسسات قرآنی خراسان رضوی را ۱۳۳ موسسه و تعداد جلسات قرآنی محله محور استان را پنج هزار جلسه اعلام کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: برای ۲۲ طرح استانی و ۲ طرح ملی در دست ساخت و تجهیز استان، ۶۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

حسین زاده با اشاره به این که این استان در تعداد عناوین کتابهای منتشر شده، جایگاه سوم کشور را دارد افزود: در سال ۱۴۰۰ این استان توانست حدود هزار میلیارد تومان صادرات فرهنگی داشته باشد و از ابتدای سال تاکنون این رقم به ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است و عمده صادرات این استان در حوزه چاپ و به کشورهای افغانستان، عراق، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان بوده است.

او ادامه داد: برای ۷۸ طرح مشاغل خانگی تاکنون ۱۲ میلیارد تومان پرداخت شده است و این در حالی است که تعداد اشتغال ثبت شده این اداره کل در سامانه ملی رصد بر اساس تعهد ۷۰۸ نفر بوده است که اکنون ثبت اشتغال ۶۷۹ نفر با تحقق رشد ۹۶ درصد به ثبت رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.