تنها یک درصد کل سرطان‌ها مربوط به کودکان است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سرطان خون و پس از آن، تومور‌های مغزی، شایع‌ترین سرطان کودکان محسوب می‌شوند.

 امیرعلی حمیدیه، فوق تخصص خون و سرطان کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه مادر کودک در خصوص  این که سرطان‌های کودکان، تنها یک درصد کل سرطان‌ها را شامل می‌شوند و نسبت به سرطان‌های بزرگسالان، شیوع کمتری دارند، گفت: سرطان خون و پس از آن، تومور‌های مغزی، شایع ترین سرطان کودکان محسوب می شوند.

وی ادامه داد: یکی از این علائم کمر درد در کودکان است که معمولاً معادل سرطان است؛ مگر خلاف آن ثابت شود. کبودی‌های بیش از اندازه همراه با عفونت نیز از جمله علائم بروز سرطان هستند.

 حمیدیه افزود: تغییرات ناگهانی خلقی و رفتاری در کودک از جمله علائم هشدار دهنده بروز اتفاقاتی در مغز است. در صورت ابتلای یک کودک به سرطان، قانع کردن خانواده و دادن اطلاعات کامل به آن ها، برای قبول ادامه درمان، بسیار مشکل خواهد بود. در این خصوص اگر تیم درمان کامل باشد، خانواده‌ها کمتر با مشکل مواجه می‌شوند.

حمیدیه بیان کرد: سرطان خون شایع‌ترین سرطان کودکان است. در واقع این نوع سرطان، سرطان بافت مغز استخوان نام دارد. سلول‌های ایمنی بدن سلول‌های سرطانی را از بین می برند. سلول‌های سرطانی، همه روزه در بدن ایجاد می‌شوند؛ اما توسط گلبول‌های سفید خون کنترل شده و از بین می‌روند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروزه سرطان، مانند گذشته بیماری وحشتناکی نیست و به خصوص در کودکان، با درمان‌های متنوع شیمی درمانی، پیوند مغز استخوان و ژن درمانی، علاج قطعی و نهایی امکان پذیر است.

وی گفت: پیوند سلول‌های خون ساز گران ترین خدمات پزشکی در کل دنیا است که اگر عوارض پیوند رخ ندهد، بعد از حدود ۶ ماه، کلیه دارو‌ها را قطع می‌کنیم، که در این صورت فرد علاج قطعی یافته است و به زندگی طبیعی و نرمال خود، بازمی‌گردد.

حمیدیه افزود: اهدای سلول‌های بنیادی خونساز، برخلاف اهدای عضو، برای دهنده هیچ محدودیت و مشکلی ایجاد نمی‌کند. در طول سال‌های اخیر با توجه به وجود دستگاه جدا کننده سلول، فرد اهداکننده لازم نیست به اتاق عمل برود و بیهوش شود، در این روش، فرد تنها ۳ الی ۴ ساعت بر روی صندلی می‌نشیند و تنها چند سی سی مایعی که مملو از سلول‌های بنیادی است از فرد جدا می‌شود.

کارشناس برنامه گفت: اهدا کننده نباید سابقه ابتلا به سرطان داشته باشد و همچنین این افراد، سابقه بیماری‌های قلبی، ریوی و خود ایمنی نداشته باشند. در فرد اهدا کننده، تنها بار اول چند سی سی خون از فرد گرفته می‌شود تا اطلاعات سازگاری بافتی خون  مورد بررسی قرار گیرد.HLA فرد در سیستم ثبت می‌شود و در صورت نیاز و پیدا شدن فردی که نیاز به این سلول‌ها داشته باشد فرد اهدا دهنده به مرکز فراخوان می شود.

حمیدیه به خانواده‌ها توصیه کرد: سرطان در کودکان به علت جهش‌هایی است که در ژن‌ها اتفاق می‌افتد و به خانواده‌ها توصیه کرد، برای جلوگیری از شیوع سرطان‌های کودکان، حتی المقدور از ازدواج فامیلی خودداری کنند.

برچسب ها: سرطان ، سرطان کودکان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار