احیای فنون و ابزار پخت نان در سمنان

استان سمنان با ثبت ۲۳ نوع نان سنتی در فهرست میراث ملی ناملموس، استان نخست کشور در زمینه احیاء فنون و ابزار تولید نان با قدمت بیش از ۲۰۰ سال است.

مسئول ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: تا کنون ۱۸۰ نوع نان سنتی که هنوز در مناطق مختلف استان سمنان با همان روش‌های قدیمی پخت می‌شود شناسایی شده و در آستانه نوروز ۱۴۰۲ دو نان کلو روستای جوین شهرستان سرخه و نان قلیفی سَرماست روستای کلاته اسد میامی نیز به فهرست ۲۳ عنوانی ثبت شده در میراث ناملموس کشور اضافه شده است.

هانی رستگاران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های شاخص نان‌های سنتی استان سمنان قرار گرفتن در فهرست سوغات ۸ شهرستان استان برای میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی است تاکید کرد: به لحاظ تنوع آب و هوایی و اقلیمی این استان، انواع نان‌های سنتی سبک مردم کویرنشین، ساکنان مناطق کوهستانی و روستا‌های حاشیه جنگل در این استان بصورت یکجا وجود دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان مهدی شهر بدلیل سکونت عشایر و روستا‌های متعدد پر تعداد‌ترین نان سنتی را ثبت کرده است در خصوص مراحل ثبت یک نان سنتی در فهرست میراث ملی ناملموس گفت: پس از معرفی این نوع نان با مشارکت پژوهشگران و محققان محلی و تایید شورا‌های مناطق مذکور، تیم تخصصی میراث فرهنگی با بازدید میدانی تمامی مراحل پخت نان از مواد اولیه تا ابزار تولید و تفاوت مزه و طمع را بررسی کرده و با شرط تداوم تولید و غیر مقطعی بودن پخت این نان و نیز حفظ اصول کلی تولید و طبخ پرونده نان به ستاد مرکزی ارسال و با بررسی و تایید نهایی این نان در فهرست آثار ناملموس دارای شناسنامه و لوح ویژه خواهد شد.

این کارشناس به توسعه فرهنگ تولید ، عرضه و استفاده از نان سنتی در شهر‌های مختلف استان سمنان اشاره کرد و افزود: به دلیل استقبال مسافران و همچنین علاقه مردم بومی به مصرف این نان هم اکنون واحد‌های نانوایی زیر نظر جهاد کشاورزی به تولید روزانه این نان‌ها به روش نیمه صنعتی و ظرفیت بالاتر می‌پردازند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار