زمین بین روز‌های ۱۱ و ۱۲ نوامبر در معرض طوفان‌های مغناطیسی قرار خواهد گرفت که سومین طوفان مغناطیسی بسیار شدید در سال جاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - آزمایشگاه اخترشناسی خورشیدی روسیه هشدار داد که زمین بین روز‌های ۱۱ و ۱۲ نوامبر در معرض طوفان‌های مغناطیسی قرار خواهد گرفت، طوفانی بسیار قوی از رده‌ی G۴، که ممکن است منجر به مشاهده‌ی شفق قطبی شود.

به گزارش این آزمایشگاه، زمین از شامگاه سه‌شنبه تا صبح چهارشنبه تحت تأثیر طوفان‌های مغناطیسی قرار می‌گیرد، که دلیل آن نزدیک شدن ابر‌های پلاسمایی خورشیدی به سیاره‌ی ماست. انتظار می‌رود این طوفان‌ها شامل یک طوفان بسیار قدرتمند از رده‌ی «G۴» باشند، که سومین مورد از این نوع در سال ۲۰۲۵ به شمار می‌آید.

بر اساس این گزارش، دو فوران پلاسمایی که در تاریخ‌های ۹ و ۱۰ نوامبر در اثر دو شعله‌ی خورشیدی رخ داده‌اند، در روز‌های ۱۱ و ۱۲ نوامبر بر زمین تأثیر خواهند گذاشت. پیش‌بینی می‌شود اثر فوران نخست در روز ۱۱ نوامبر، بین ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت مسکو ظاهر شود و طوفان‌هایی از رده‌های G۱ و G۲ را ایجاد کند، که ممکن است باعث مشاهده‌ی شفق قطبی در نیمه‌ی شرقی کره‌ی زمین شود.

اما فوران دوم احتمالاً در شب سه‌شنبه یا صبح چهارشنبه ظاهر خواهد شد و ممکن است موجب طوفانی از رده‌ی G۴ شود. در این گزارش آمده است که زمین تاکنون در سال جاری تنها دو بار شاهد طوفان‌هایی از رده‌ی G۴ بوده است؛ نخست در ژانویه و بار دوم در اوایل ژوئن.

کارشناسان تأکید کردند که احتمال رسیدن طوفان به سطح G۵ کاملاً منتفی است، زیرا چنین طوفان‌هایی تنها در شرایط بسیار استثنایی رخ می‌دهند.

طوفان‌های مغناطیسی در نتیجه‌ی افزایش فعالیت خورشیدی شکل می‌گیرند و موجب اختلال در سامانه‌های انرژی می‌شوند، همچنین بر مسیر مهاجرت پرندگان و حیوانات تأثیر می‌گذارند. طوفان‌های مغناطیسی شدید می‌توانند عملکرد سامانه‌های ارتباطی و ناوبری را نیز مختل کنند. شدت این طوفان‌ها بر اساس میزان آشفتگی در میدان مغناطیسی زمین در پنج درجه طبقه‌بندی می‌شود و از G۱ (ضعیف) تا G۵ (بسیار شدید) درجه‌بندی می‌گردد.

منبع: تاس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار