مازندران:
تولید غنی‌ترین کود آلی دنیا در 6 استان کشور

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛علیرضا غلامی اظهار داشت: پروژه ملی پرورش و تولید ورمی کمپوست ویژه زنان روستایی در روستای بنه کنار اجرا شده و از سوی مسئولان دفتر امور زنان روستایی و عشایری و مشاور عالی پروژه در کشور، مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران و هیئت همراه بازدیدی در مسجد روستای بنه کنار داشتیم.
وی با اشاره به اجرای ورمی کمپوست از محل اعتبارات ملی در فریدونکنار به تشریح مشخصات پروژه ورمی کمپوست شهرستان پرداخت و گفت: پروژه ورمی کمپوست از محل اعتبارات ملی آموزش و ترویج کشاورزی و دفتر امور زنان روستایی و عشایری کشور در شش استان از جمله مازندران اجرا شده است.
به گفته غلامی، این طرح در شهرستان فریدونکنار و روستای بنه کنار به صورت پایلوت با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مدیریت جهاد کشاورزی فریدونکنار و شرکت خدمات مشاوره‌ای نواندیشان آمل به اجرا درآمده است.
وی از برگزاری جلسه توجیهی در مسجد روستا و آشنایی زنان روستا با اهداف پروژه، تشکیل گروه همکاران و جامعه زنان و برگزاری چندین کارگاه آموزشی درباره مراحل کار و فرآیند تولید در همین راستا خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فریدونکنار تصریح کرد: این پروژه نیازی به تجهیزات خاص و گرانقیمت ندارد و با حداقل سرمایه‌گذاری می توان تولیدکننده کود ورمی کمپوست بود که علاوه بر تولید کود آلی و ارگانیک برای محصولات کشاورزی، معضل زباله‌ها و هدر رفتن ضایعات کشاورزی را حل می‌کند.
این مسئول با اشاره ایجاد اشتغال و کار برای زنان خانه‌دار روستایی و کارشناسان کشاورزی در این حوزه بیان داشت: همچنین برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه و رسیدن به توسعه پایدار کشاورزی گام برمی‌داریم.
وی خاطرنشان کرد: با پرورش این کرم و فرآوری مواد آلی فسادپذیر کود ارگانیک ورمی کمپوست که در واقع مدفوع کرم است به‌دست آمده و استفاده از این نوع کود کیفیت محصولات کشاورزی را نسبت به کودهای شیمیایی حدود 50 درصد و کمیت تعداد گیاه در واحد سطح آنها را نیز در حدود 30 تا 70 درصد افزایش می‌دهد.
غلامی  اذعان داشت: کود ارگانیک ورمی کمپوست در حال حاضر به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای آلی در دنیا شناخته شده و در بسته‌بندی‌های مختلف عرضه می‌شود./س