به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس؛گرده افشانی یا در اصطلاح محلی بَر دادن انجیر در استهبان از اوایل خرداد
آغاز و در نیمه نخست تیرماه به پایان می رسد.
گردهافشانی سه نوبت و هر 6 روز یک بار صورت می گیرد که برای هر درخت به طور متوسط
بین 30 تا 60 عدد میوه بر استفاده می شود.
باروری انجیر خوراکی با گردهافشانی و انتقال گرده از پرچم میوههای درخت انجیر بر
با زنبور گردهافشان بلاستوفاگا(belastofaga)
به سطح کلاله گل های خامه بلند در میوه خوراکی انجام می شود.
از ارقام مختلف انجیر بر می توان به دانه سفید ، پوزدنبالی ، کوهکی ، تومسجدی ،
ویل وحشی ، خرمایی و شاه انجیری اشاره کرد.
مدیر سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: از لحاظ فنی ، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی
به 9 تا 13 میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
پیشینه بر دادن در شهرستان استهبان به 250 سال قبل برمی گردد.