اراك/
آشنایی با خواص خاکشیر

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  اراك ؛خاکشیر گیاهی است علفی یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تایک متر می رسد ، قسمت پایین گیاه کرک دار و بالای آن بدون کرک است

تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ و جود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است ودیگری به رنگ قرمز تیره است.

ترکیبات شیمیایی

خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک ، اسید لینو لنیک ، اسید اولیئک ، اسید پالمتیک و اسید استئا ریک است .

ضمنا در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود دارد که دارای مواد بنزیل واینرو سیانات است .انتشار این گیاه اغلب نواحی کشور مخصوصا مناطق شمال ورشته کوههای البرز است .

خواص خاکشیر

این گیاه را به صورت خیس کرده استفاده می کننده و در موارد جراحات و تب های زیاد بسیار موثراست و همچینن بو داده آن اسهال های سخت را درمان می کند .

خاکشیر التهاب کلیه را برطرف می کند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفید است .

خاکشیر تب بر و ادرار آور است و از دیگر خوا ص این گیاه می توان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد.

این گیاه نیز برای رفع گرفتگی صدا مفید است وازگل ها و برگ های آن می توان برای رفع بیماری ناشی ازکمبو د ویتامین سی استفاده کرد.

برای برطرف کردن جوش های صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یک قاشق غذا خوری خاکشیرمخلوط کرد وهرروز صبح ناشتا به مدت دوهفته خورد تا جوش ها از بین بروند .

بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر می خورند ، ممکن است سردرد بگیرند ، این افراد باید خاکشیر را با کتیرا بخورند ./ب