اراک/
کاهش سرطان معده با مصرف سبزیجات
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، علائم گوارشی، علایم شایعی اند که آگاهی  افراد در این رابطه باعث می شود که بار مالی و فشار مالی در رابطه با بیماریهای گوارشی کمتر شود.وجود میکروب هیلکو باکتری پیلوری، مصرف غذاهای مانده، عدم مصرف میوه جات و سبزیجات تازه، کم تحرکی را از عوامل اصلی بروز سرطان معده است و خوردن غذا و نوشیدن چای داغ از عوامل مهم بروز سرطان مری است.

از علایم شایع بیماری های گوارشی می توان به نفخ، یبوست، ترش کردن، سوزش زیر جناق سینه و دل درد اشاره کرد که در بیشتر مواقع این علایم با رعایت موارد ساده در شیوه زندگی روزانه و غذا خوردن برطرف می شود،در صورتی که این علایم بیش از 2 تا 4 هفته طول بکشد بیمار باید فورا ً به پزشک مراجعه کند.

ریفلاکس یکی دیگر از بیماریهای شایع گوارشی است که  برگشت محتویات معده یا اسید معده به مری را ریفلاکس گویند.چاقی شکمی، عدم تحرک، کاهش فعالیت بدنی و ورزشی، نوشیدن آب همراه با غذا خوردن و فست فودها در ریفلاکس تاثیر بسزایی دارد.

ریفلاکس یا برگشت محتویات معده به مری علاوه بر اینکه می تواند باعث آسیب مری و حتی دردهای قفسه صدری و مشکلات در ریه و تارهای صوتی شود، روی کیفیت زندگی افراد اثرات بدی داشته و آنرا تحت تاثیر قرار می دهد.

استفاده از غذاهای کم حجم، عدم استفاده از آب و مایعات همراه با غذا، عدم مصرف سیگار و الکل، دراز نکشیدن تا 2 ساعت پس از مصرف غذا و جلوگیری از چاقی مخصوصا" چاقی شکمی و ورزش منظم به همراه دوری از استرس و اظطراب در کاهش علایم ریفلاکس بسیار موثر است.  /س