بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران در بخشنامه اي به مديريت امور بين الملل شبکه بانکي، اختصاص ارز به کالاهاي اولويت اول و دوم را بدون قيد و کالاهاي اولويت هاي سوم تا پنجم را صرفاً در مواقعي که عبارت ( ارزمرجع) درج شده باشد ، ابلاغ کرد.
به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي بانک مرکزي ، در اين بخشنامه آمده است : پيرو نامه اولويت بندي کالاهاي وارداتي در قالب گروه هاي اول تا پنجم ، بانک عامل بايد پس از دريافت اوراق ثبت سفارش صادره در وزارت صنعت ، معدن و تجارت صرفاً درخصوص اولويت هاي (گروه هاي) اول و دوم براي گشايش اعتبار اسنادي ، ثبت برات اسنادي يا انجام حواله به نرخ رسمي و با قائل شدن حق تقدم به ترتيب اولويتهاي مذکور با رعايت کامل مفاد مجموعه مقررات ارزي و ساير ضوابط مربوطه اقدام کند.
لازم به ذکر است در رابطه با اولويتهاي (گروههاي) سوم ، چهارم و پنجم صرفاً در مواقعي که در اوراق مذکور عبارت " ارز مرجع " درج شده باشد، آن بانک مجاز به اقدام است.
همچنين در خصوص همه ثبت سفارشهاي صادره مربوط به قبل از تاريخ سوم مرداد امسال ، درصورتي که اوراق مذکور به آن بانک ارايه و تاکنون هيچگونه وجهي براي تمام يا قسمتي از ثبت سفارشهاي مربوطه از متقاضي دريافت نشده است ، اين اوراق قابل اقدام نيست و متقاضيان ميتوانند جهت تعيين گروه کالا و صدور مجوز جايگزين جديد به استان محل صدور ثبت سفارش خود مراجعه کنند.
شايان ذکر است ساير مفاد نامه پيرو ذکر شده کانلميکن تلقي مي شود./عب