خوزستان/
اجرای طرح‌های آبخیزداری در دزفول


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان، امیر خامگیر  در بازدید از برخی از طرح‌های آبخیز‌داری در این شهرستان اظهار داشت: توسعه، گسترش و اجرای طرح‌های آبخیزداری و احداث سدهای کوچک و متناسب با وظایف سازمان و طرح‌های تأمین آب به منظور جلوگیری از فرسایش و کنترل سیل و رسوب در حوزه های آبخیزبخش سردشت دریاچه سد دز شهرستان دزفول به مساحت 19 هزار و 995 هکتار انجام شد.

وی افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح شهرستان می‌تواند باعث کنترل سیلاب‌ها و جلوگیری از فرسایش خاک شود و در این باره اقدامات خوبی انجام شده است.

این مقام مسئول افزود: واگذاری بخشی از عرصه‌های ملی با توجه به محدوده‌های عرفی پس از انجام مقدمات کار بر اساس دستورالعمل‌های ارسالی در قالب طرح‌های منابع طبیعی ، زودبازده، مشارکتی، جنگل کاری در راستای ایجاد انگیزه و اشتغال در سطح منطقه در قالب شرکت‌های تعاونی مرتعداری ، جنگلکاری و آبخیزداری به تعداد شش شرکت تعاونی انجام شد.

وی، تشکیل کلاس‌های آموزشی جهت دامداران روستایی و عشایری مناطق در راستای ارتقاء سطح علمی آنها، تهیه و اجراء طرح‌های مرتع‌داری در سطح بیش ازسی و پنج هکتار به تعداد 45 فقره در حوزه مراتع بخش سردشت و شهیون شهرستان دزفول، اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی در مناطق بوالحسن سردشت، ماشکارو لیوس در سطح 5 هزار و 700 هکتار و اخذ سند عرصه های ملی و ثبت به نام دولت جمهوری اسلامی به منظور تهیه طرح‌های محوری و اشتغال‌زا در سطح حوزه شهرستان دزفول به مساحت حدود 331 هزار هکتار تاکنون انجام شده است.

خامگیر گفت: جنگل‌ها و مراتع در تولید هزاران فرآورده چوبی و سلولزی، صنعتی ، شیمیایی،دارویی و ... نقش بسزایی دارند، به طوری که بدون آنها اقتصاد جهان متزلزل و نابود خواهد شد.

وی افزود: منابع طبیعی تجدید شونده از موهبت‌های الهی هستند که بر اساس آیات شریفه قرآن کریم جزو انفال و متعلق به عموم مردم دنیا است./س