قطع ناگهانی شیر کودک را مستعد بیماری عفونی می کند
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس مادر و کودک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص ضرورت شیر دهی کودک تا دو سالگی اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر از نظر تغذیه‌ای، ایمنولوژیکی، روانی اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت است.
 
گیتی قوچانی ادامه داد: از نظر تغذیه‌ای شیر مادر تضمینی جهت تغذیه شیر خوار است و هنگامی که بعضا به لحاظ مسائل سیاسی، اقتصادی و حوادث طبیعی با کمبود مواد غذایی مواجه می‌شویم کودک می تواند از یک منبع غذایی برخوردار باشد و از آنجا كه‌ شیر مادر غذایی سهل الهضم برای کودک است کودک بیشتر راغب به تغذیه آن می‌باشد.
 
وی گفت: پروتئین شیر مادر می‌تواند منبع اصلی پروتئین مورد نیاز کودک را تامین کند و ویتامین D و ویتامین A موجود در شیر مادر به تنهایی می‌تواند ویتامین بدن کودک را تامین کند و همچنین آهن موجود در شیر مادر بهتر می‌تواند جذب بدن کودک شود.
 
این کارشناس خاطر نشان ساخت: تغذیه با شیر مادر از نظر ایمنولوژیکی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد به خصوص در سن 2 سالگی می‌شود.
 
وی با تاکید بر ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی گفت: با شیر دهی در سنین 2 سالگی و تعداد دفعات شیر دهی مادر غلظت مواد ایمنی شیر افزایش می یابد و بالطبع سبب افزایش مقاومت بدن کودک می شود.
 
وی یادآور شد: از آنجا که تغذیه با شیرمادر در پیشگیری و حتی درمان بیماری‌های عفونی شایع در کودکان از قبیل اسهال و بروز عفونت‌ها موثر است لذا شیر مادر در اکثر جوامع سالم ترین مواد غذائی و آشامیدنی برای کودک است.
 
 
این کارشناس بیان داشت: از آنجا که وابستگی بین مادر و کودک امری بسیار طبیعی است لذا از سنین 8 تا 18 ماهگی این وابستگی به حداکثر شدت خود می رسد بنابراین کودکانی که از سن 1 سالگی از شیر گرفته می‌شوند از استقلال و اعتماد بیشتری برخوردارند و بالعکس کودکانی که تا سن 2 سالگی یا بیشتر از شیر مادر تغذیه شوند از استقلال و اعتماد به نفس بیشتری در آینده برخوردارند.
 
اين كارشناس در پايان متذکر شود: از آنجا که ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی از نظر اقتصادی نیز برخوردار می‌باشد، باید گفته شود: هر 500CC شیرمادر برابر500cc شیر پر چرب است که باید به کودک داده شود بنابراین اگر والدین کودک بخواهند این مقدار شیر پر چرب را در مدت 2 سال به كودکشان بخوراند هزینه زیادی را در برمی‌گیرد که تغذیه با شیرمادر این امکان را برای خانواده فراهم می‌کند.
 
قوچانی، خاطر نشان کرد: دهان نوزاد حین شیرخوردن کاملا باز بوده و لب پایین وی به طرف خارج قرار داشته باشد و قسمتی از هاله پستان مادر در بالای لب فوقانی و قسمت بسیار کمی از پستان زیر لب تحتانی کودک قابل دید باشد.
 
وی، یادآور شد: شیرخوار هنگام شیر خوردن باید آسوده و خوشحال بوده و در پایان بسیار راضی و خشنود به نظر آید و زمانی که احساس سیر بودن کند خودش شیر خوردن را رها می کند.
 
قوچانی، تاکید کرد: مادر نباید هنگام شیردادن به نوزاد هیچگونه دردی در ناحیه مربوطه احساس کند. /عط