کلينيک تغذيه؛
نوشيدن آب يخ و دردسرهاي آن!
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛امروزه کمتر خانواده ای یافت می شود که برای خنک کردن آب و نوشیدنی های خود خصوصاً در فصل گرما، از یخ استفاده نکند. در آب میوه فروشی ها و رستوران ها نیز عموماً برای خنک کردن نوشیدنی های مورد مصرف از تکه های یخ استفاده می شود و یخچال های یخ ساز نیز جای خود را در آشپزخانه ها بازکرده است.
اگر عادت دارید در روزهای گرم تابستان، آب خیلی خنک و شاید خیلی یخ بنوشید، بهتر است بدانید با این کار استرس حرارتی به دستگاه گوارش‌تان وارد می‌کنید و در ضمن تشنگی‌تان نیز برطرف نخواهد شد.

درباره موضوع اول باید گفت این استرس باعث بی قراری و مشکلات گوارشی می‌شود بنابراین آبی بنوشید که دمای آن متناسب با دمای بدن‌تان باشد زیرا تفاوت دمایی بین آب و بدن می‌تواند باعث بروز استرس‌های حرارتی در شما شود.

پس در تابستان هم چند لیوان آب بنوشید و هم میوه‌های تازه در برنامه غذایی‌تان باشند تا نهایتاً دچار کم آبی و عوارض ناشی از آن نشوید. زیرا تعریق زیاد و نرسیدن آب به بدن بسیاری از واکنش‌های حیاتی بدن را با مشکل روبه رو می‌کند و در برخی از موارد موجب مختل شدن آن‌ها می‌شود. استفاده از آب بسیار خنک نه تنها موجب رفع تشنگی نمی‌شود بلکه احساس تشنگی را بیشتر کرده و منجر به سردردهای میگرنی خواهد شد.بايد به اين نکته نيز اشاره کرد که يخ، سودازا است و آبي که يخ در آن انداخته شود، سودازا شده و خون را غليظ مي کند.و اين ديگر دردسر پس از نوشيدن آب يخ است.

نکته:متخصصان توصيه مي‌كنند كه ترجيحا در روزهاي خيلي گرم به جاي نوشيدن آب يخ از آب آشاميدني با دماي معمولي اتاق مصرف كنيد و همچنين  تاكيد مي‌شود كه خوردن ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه ذخيره آب فراوان دارند مانند هندوانه و خيار، بهترين گزينه‌ها براي خنك شدن در فصل گرما  مناسب هستند. غذاهاي حاوي غلات نيز براي اين فصل مناسب بوده  و  با تامين منيزيم و كلسيم مورد نياز بدن از انقباضات عضلاني ناشي از گرما و كم‌آبي پيشگيري مي‌نمايند./ح