اصفهان/
تولید یک هزار و 117 تن مرغ بدون آنتی بیوتیک (سالم)در 20 مرغداری اصفهان

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان اکبر حسینی امروز به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی در جمع خبرنگارن اظهار کرد: هم اکنون 20 مرغداری استان اصفهان در زمینه تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک فعالیت دارند و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری میزان تولید به دو تا سه برابر رقم کنونی برسد.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان تاکید کرد: دامپزشکی ضامن توسعه پایدار کشور و توسعه امنیت غذایی و سلامتی مردم است بنابراین یکی از رسالت های مهم دامپزشکی مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد.

حسینی گفت: بیماری های مشترک بین انسان و دام دو نوع قدیمی و نوپدید یا بازپدید است.

وی افزود: نمونه های قدیمی مانند تب مالت، هاری و سل و نمونه های نوپدید مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و جنون گاوی و نمونه بازپدید مانند تب کریمه یا کنگو می باشد.

به گفته وی، دامپزشکی در جایگاه های دامداری ها، مرغداری ها،استخرهای پرورش ماهی و زنبورستان ها، کشتارگاه ها، مراکز عرضه در سطح شهر و در زمینه صادرات و واردات انواع محصولات دامی باید حضور فعال داشته باشد.
حسینی گفت: سالانه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان 800 میلیون نوبت ، مایه کوبی در بیش از دو هزار واحد مرغداری در اختیار مرغداران قرار می دهد.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان اضافه کرد: حدود 13 میلیون نوبت سر در سال واکسیناسیون دام در استان صورت می گیرد که بخشی مربوط به بیماری های دامی و بخشی مربوط به بیماری های مشترک انسان و دام می باشد.

به گفته حسینی، جمعیت دام استان شامل سه میلیون و 500 هزار راس است که حدود 450 هزار راس ان ها دام سنگین شامل شتر، گاو و گوسفند و سه میلیون و 50 هزار راس دام سبک هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سالانه در سطح استان اصفهان حدود 130 هزار راس دام توسط دامپزشکان برای تشخیص دو بیماری تب مالت انسانی و سل آزمایش و در صورت مبتلا بودن، حذف می شوند. امسال شعار روز دامپزشکی ،تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی با منشا دامی است/ س