خوزستان/
609 هزار راس دام در خوزستان واکسینه شدند
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان؛مصطفی کنارکوهی در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه هیچ نوع کانون بیماری مشترک بین جمعیت دامی و انسانی در استان خوزستان وجود ندارد، اظهارکرد: دامداران، کارکنان کشتارگاه، قصابها، خانم های خانه دار، دامپزشکان و پرستاران از جمله افراد در معرض خطر آلودگی به بیماریهای مشترک انسان و دام هستند.
وی بیان داشت: بیماری در دام علایم مشخصی ندارد و فقط زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد، تب زودگذر و خفیفی را در دام ایجاد می کند.

این مقام مسئول در دامپزشکی استان خوزستان، با اشاره به علایم بیماری در انسان، اظهار کرد: علایم اولیه این بیماری، بسیار مشابه آنفولانزا است و شامل درد عضلانی، سوزش چشم، گلودرد، حساسیت به نور و در نهایت پیدا شدن لکه های قرمز یا بنفش روی پوست و داخل دهان و خونریزی از روده، بینی، لثه ها و خونریزی مغزی است که 15 تا 70 درصد موارد منجر به مرگ بیمار می شود.

وی با اشاره به راه های انتقال بیماری به انسان، اضافه کرد: نیش کنه های آلوده یا تماس با ترشحات و ذرات کنه های له شده، تماس با خون و مواد آلوده کننده دام، تماس با خون و ترشحات آلوه افراد مبتلا در بیمارستان از جمله راه های انتقال این بیماریهای مشترک دام و انسان محسوب می شود.

کنارکوهی افزود: کسانی که با دام، لاشه و ترشحات خونی دام در تماس هستند، باید از لباس کار، چکمه، دستکش، ماسک و عینک و سایر وسایل ایمنی استفاده کنند./س