سنندج/
انگور کردستان ظرفیتی مناسب برای افزایش رونق اقتصادی منطقه
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، برداشت انگور در کردستان از اواسط مرداد ماه آغاز و تا مهر ماه ادامه می یابد و سالانه حدود 50 نوع انگور از این باغات برداشت می شود.
هم اکنون 60 درصد باغ های انگور کردستان را تاکستان‌های دیمی در کوه پایه‌ها و مناطق کوهستانی تشکیل می‌دهد و کشت انگور علاوه بر سود آوری،موجب جلوگیری از فرسایش خاک در زمین‌های شیب‌دار و کوهستانی می‌شود و با توجه به اقدامات صورت گرفته و افزایش حمایت‌ دولت، میزان تمایل مردم برای کشت انگور افزایش پیدا کرده است.
میانگین تولید انگور در باغ های آبی کردستان حدود 11 تن و دیم حدود چهار تن در هکتار است که افزایش بازده تولید نیازمند اجرای طرح‌های تحقیقاتی از طریق اختصاص اعتبار است و سالانه حدود 90 هزار تن انگور در استان کردستان تولید می‌شود و کردستان از نظر انگور تولیدی در کشور مقام دهم را در اختیار دارد و با توجه به ظرفیت‌های شناسایی شده می‌توان جایگاه کردستان را در این بخش ارتقا پیدا کند.
ایجاد صنایع فرآوری محصول انگور برای تولید کشمش، آبمیوه و سایر فرآورده های آن می تواند به ایجاد اشتغال پایدار، رونق اقتصادی منطقه و افزایش سطح درآمد باغداران و در نهایت ایجاد انگیزه در میان آنها کمک شایانی کند. فراخوان جذب سرمایه گذار در این بخش و حمایت بیشتر از طریق اعطای تسهیلات بانکی با سود پایین و بازپرداخت دراز مدت می تواند در جذب سرمایه گذار در این بخش بسیار موثر باشد./س