مصرف چربي هاي ترانس ميزان كلسترول بد را افزايش مي دهد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشکده پزشکي هاروارد در بوستون در تحقيقاتي که در نشريه تغذيه باليني آمريکا منتشر شد اعلام کردند قند خون و انسولين ( هورموني که ميزان قند خون را تنظيم مي کند ) صرفنظر از اينکه افراد چه مقدار چربي ترانس مي خورند ، يکسان هستند.

کريستوس مانتزوروس رئيس گروه تحقيق دانشکده پزشکي هاروارد گفت : « رابطه بين چربي هاي ترانس و ميزان کلسترول بالا کاملا پذيرفته شده است اما اثر آن بر کنترل قند خون روشن نيست.

وي افزود : « گرچه نتايج مطالعات ديگر نشان داده است که مصرف اسيد چربي ترانس احتمالا با مقاومت در برابر انسولين و ديابت مرتبط است اما بررسي هاي مختلف نتايج ضد و نقيضي داشته است. »

چربي هاي ترانس در فراورده هاي حيواني و روغن هاي گياهي که به صورت شيميايي فرآوري شده اند ، يافت مي شود.

سازمان غذا و داروي آمريکا در پاسخ به مطالعات مربوط به مصرف بالاي اين ماده خطر آفرين براي قلب ، توليد کنندگان مواد غذايي و خوراکي را به نصب برچسب چربي ترانس روي بسته بندي هاي خوراکي ملزم کرده است.

برخي شهرها و ايالات آمريکا استفاده از چربي هاي ترانس را در رستوران ها يا مدارس ممنوع کرده اند.

محققان دانشکده پزشکي هاروارد به مدت چند هفته ميزان قند خون ، انسولين و کلسترول دويست و هشت نفر را که تحت رژيم غذايي با مصرف بالاي چربي هاي ترانس بودند  در پنج تحقيق مورد بررسي قرار دادند و سپس براي چند هفته چربي هاي ديگري نظير روغن نخل و سويا را جايگزين چربي هاي ترانس کردند.

در اين تحقيقات ، افرادي که رژيم غذايي حاوي چربي هاي ترانس داشتند با افرادي که رژيم غذايي بدون چربي ترانس داشتند مقايسه شدند و هيچ تغييري در ميزان قند خون يا انسولين اين افراد بوجود نيامد.

به گزارش خبرگزاري رويترز ، اما محققان دريافتند ميزان کلسترول خوب يا اچ دي ال در طول چند هفته مصرف چربي هاي ترانس کاهش و ميزان کلسترول بد يا ال دي ال افزايش يافت./ح