مشهد/مدیر زراعت جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی:
40 درصد پنبه کشور در خراسان ‌رضوی تولید می‌شود


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ رضوی حسین صبور افزود: پنبه از مهم‌ترین و اصلی‌ترین گیاهان تولیدکننده الیاف طبیعی است که در صنایع متنوع و گوناگون مصرف دارد؛ زراعت پنبه علاوه بر ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی و صنایع نساجی، در صنعت روغن‌کشی و با داشتن 36 تا 48 درصد پروتئین در دانه یکی از ترکیبات اصلی خوراک دام است.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی افزود: خراسان‌رضوی همیشه رتبه نخست تولید پنبه را با 35 تا 40درصد پنبه کشور به خود اختصاص داده و سالانه حدود 45هزار هکتار از اراضی آبی استان زیر کشت پنبه می‌رود که از این سطح بالغ بر 75هزار تن محصول برداشت می‌شود.

صبور خاطرنشان کرد:در خراسان‌رضوی 26 واحد کارخانه پنبه پاک‌کنی وجود دارد که عهده‌دار تصفیه وش‌های استان هستند.

وی با اشاره به کشت کلزای دیم در خراسان‌رضوی گفت: 1300هکتار کشت کلزای دیم در خراسان‌رضوی انجام می‌شود؛ این کشت کاهش وابستگی به واردات روغن، تامین کنجاله مورد نیاز دام و طیور، تناوب زراعی با غلات و پایداری تولید غلات و رسیدن به کشاورزی پایدار را سبب می‌شود.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی یادآور شد: همچنین استفاده از اراضی کشاورزی در دیم‌زارها به منظور افزایش تولید دانه‌های روغنی و افزایش مواد آلی خاک و ظرفیت رطوبتی خاک و در نهایت افزایش درآمد کشاورزان از مزایای کشت کلزای دیم است.

صبور در ارتباط با تامین علوفه مورد نیاز واحدهای دامداری خراسان‌رضوی اظهار کرد: سالانه بالغ بر 3 میلیون تن علوفه از سطح مزارع خراسان‌رضوی برای تامین علوفه مورد نیاز 8.5 میلیون واحد دامی استان برداشت می‌شود.

وی اذعان کرد: مهم‌ترین محصولات علوفه‌ای خراسان‌رضوی شامل جو در سطح 123 هزار هکتار با تولید 424 هزار تن رتبه نخست در کشور، ذرت علوفه‌ای با سطح کشت 20500 هکتار و تولید بیش از یک میلیون تن رتبه سوم در کشور و یونج با 35800 هکتار و تولید 338هزار تن و تولید بالغ بر یک میلیون تن کاه از مزارع گندم و جو نقش عمده‌‌‌ای را در تامین علوفه مورد نیاز استان در سال زراعی 91-90 برعهده داشته است.