بوهای تند و شیرین را مغز تشخیص می دهد نه بینی!
به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران و به نقل از ساینس دیلی پس از آنکه بینی بوی آشنایی را تشخیص دهد مغز سیستم حسی را برای دریافت و تشخیص آن بوی خاص آماده می کند و بوی تند و شیرین مغز را بسیار تحریک می کنند.

در سطح مولکولی بوها به گیرنده های سلول های بویایی حاضر در مخاط بینی می رسند و در آنجا به سیگنالهای عصبی تبدیل می شوند این سیگنال ها در بخشی از مغز به نام پیاز بویایی پردازش می شوند.

در شبکه نورونی این سیگنال ها به نوع ویژه ای از الگوهای الکتریکی تبدیل شده و به کورتکس و دیگر فضاهای مغز می رسند و در آن جا شناسایی شده و به این ترتیب بوها تشخیص داده می شوند.

حس های بویایی از انسان در برابر خطرات احتمالی محافظت می کنند مثلا هشدار می دهند غذایی را که بوی بد و ماندگی می دهد نخوریم چون احتمالأ فاسد است./ح