تبریز/
راهکارهای اساسی در افزایش کیفیت و تثبیت قیمت محصول سیب زمینی

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدیان ، با اشاره به اینکه سیب زمینی تولید شده در استان، با نظارت مستمر کارشناسان سازمان و با بهره‌گیری از فناوریهای بروز ، جزو سالم‌‌ترین محصولات تولیدی در بخش کشاورزی کشور محسوب می‌شود گفت: رعایت الگوی کشت، سورتینگ و بسته بندی محصول تولیدی از جمله راهکارهای اساسی در افزایش کیفیت محصول و تثبیت قیمت آن در بازار مصرف محسوب گردیده و سازمان در تلاش است، توسعه صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی را در سطح استان، با توجه به قابلیت های تولیدی آن در شهرستان ها، در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی، با حمایت از سرمایه گذاران محقق نماید.

وی با بیان اینکه استفاده از تسهیلات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، از جمله گزینه هایی است که برای بهبود وضعیت بازار سیب زمینی در شهرستان سراب، در کوتاه ترین مدت می تواند نتیجه مطلوبی را در بر داشته باشد افزود: سازمان جهادکشاورزی استان آمادگی لازم را برای حمایت از سرمایه گذاران در این زمینه اعلام می کند.

محمدیان با اشاره به این که سازمان تعاون روستایی استان، بالغ بر 45 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش، به منظور خرید سیب‌زمینی در اختیار تشکل‌ها و تعاونی‌ها قرار می‌دهد گفت: راه‌اندازی یک واحد فرنج فرایز، پوره و پودر سیب‌زمینی به ظرفیت 15 هزارتن درسال، از محل اعتبارات تسهیلات بانکی بخش کشاورزی استان، در شهرستان سراب درحال اقدام است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اظهار اینکه در سال‌جاری سطوح زیر کشت سیب زمینی در مقایسه با سال زراعی گذشته، 610 هکتار کاهش یافته است و در روند توسعه الگوی کشت و همچنین تنظیم بازار و جلوگیری از هدر رفت سرمایه بخش کشاورزی حرکت مثبتی به شمار می آید اضافه کرد: یک واحد بسته‌بندی و سورتینگ سیب زمینی به ظرفیت 15 هزارتن در ایلخچی مشغول به خرید و صدور سیب زمینی بوده و یک واحد دیگر نیز با همین ظرفیت در شهرستان تبریز در حال نصب دستگاه ها می باشد. /ع