تشكيل بانک ذخایر زیستی بیوتکنولوژی نفت / تدوین سند راهبردی بیوتکنولوژی صنعت نفت
قاسمعلی محبعلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اينكه  این بانک مجموعه‌ای بی‌نظیر از میکروب‌های نفتی است افزود: هم‌اکنون نزدیک به 400 میکروب در این بانک ذخیره شده است.

وي اظهار داشت: به جز تعدادی اندک که از  بانک های زیستی سایر کشورها خریداری شده، بیشتر میکروب‌ها از میادین و مناطق نفتی کشور جداسازی شده‌اند.

محبعلي با تاکید بر این که میکروب‌شناسی، اساس بیوتکنولوژی نفت است، تصریح کرد: از آنجا که میکروب‌ها هم فعالیت‌های مثبت دارند و هم فعالیت‌های منفی، کار ما در این پژوهشگاه، به‌کارگیری صفات مثبت و  کنترل صفات منفی میکرو‌ب‌ها در صنایع نفتی است.

مدیر گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از جمله صفات منفی میکروب‌ها را که باید کنترل شود، ایجاد خوردگی در تاسیسات، ایجاد لجن‌ در آب‌های صنعتی و آلودگی سوخت‌های هوایی عنوان کرد.

وی با تاکید بر این که یکی از دلایل نگهداری این میکروب‌ها استفاده از آنها در پروژه‌های ازدیادبرداشت است، گفت: انتظار داریم کنسرسیوم دانشگاهی ازدیادبرداشت یا هر شرکت نفتی که پروژه‌های ازدیادبرداشت میکروبی در دست اجرا دارد، از توانایی‌های بانک میکروبی پژوهشگاه صنعت نفت استفاده کند.

مدیر گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از تدوین سند راهبردی بیوتکنولوژی صنعت نفت مطابق با شاخص‌ها و استانداردهای مورد نیاز این صنعت خبر داد.

محبعلی به تعریف 5 برنامه جامع در این سند راهبردی اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها که در دو حوزه بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی تعریف شده است، بر رفع مشکلات امروز صنعت نفت تمرکز دارد.

وی ازدیادبرداشت میکروبی، پایش میکروبی آب‌های صنعتی و مقابله با خوردگی زیستی و ارتقای برش‌های نفتی با کمک بیوکاتالیست‌ها را از جمله برنامه‌های تعریف شده در بخش صنعتی اعلام کرد و افزود: در بخش محیطی نیز، بر پاک سازی زیستی محیط‌های آلوده به نفت و تصفیه بیولوژیکی فاضلاب‌های صنعتی خاص توجه شده است.

محبعلي خاطر نشان كرد: این سند که تمامی اولویت‌ها، نقاط ضعف و قدرت بیوتکنولوژی نفت را شامل می‌شود، در دست بررسی نهایی و تصویب در شواری سیاست‌گذاری وزارت نفت است./ر