انجام 4 عمل جراحي تومور غده هيپوفيز از طريق بيني
به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، جراح مغز و اعصاب یزدی از انجام ۴ مورد عمل جراحی تومور غده هیپوفیز از طریق بینی (ترانس نازال) به صورت میکروسکوپیک در بیمارستان شهید رهنمون یزد خبر داد و عنوان کرد: این مهم در دو دهه اخیر در استان یزد کم نظیر بوده است.

دکتر حمید حبوباتی تصريح كرد: طی این عمل جراحی مخاط داخل بینی باز می‌شود و از مسیر بین مخاط و سپتوم خط وسط بینی وارد فضای سینوس اسفنویید شده و پس از تخلیه آن و برداشتن سپتوم خط وسط سینوس به استخوان زین ترکی می‌رسیم.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: این استخوان بصورت میکروسکوپیک برداشته شده و پرده مغزی باز می‌شود و تومور تخلیه می‌گردد.

اين متخصص جراح مغز و اعصاب در پايان متذكرشد: این عمل جراحی بدلیل اینکه با کمک میکروسکوپ در یک فضای ۵ میلی متری و با فاصله ۳-۲ میلیم‌تر از شریان کاروتید انجام می‌شود، بسیار پرخطر است.

حبوباتي با بيان اين مطلب كه غده هیپوفیز ترشح کننده اصلی هورمونهای مغز است يادآورشد: اين غده عملکرد فوق العاده‌ای در کنترل ترشح هورمونهای داخلی بدن دارد، همچنين این غده در قاعده جمجمه و در حفره‌ای بسیار کوچک بنام زین ترکی قرار دارد و بهمین دلیل دسترسی به آن در عمل جراحی بسیار دشوار است./ح