معده عضوی از دستگاه گوارش است که مانند هر کدام از اعضای دیگر بدن مستعد ابتلا به سرطان است.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،محمدرضا اعتصامیراد"، کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه، افزود: عفونت معده، سن بالا(بیش از 50 سال)، جنس مذکر، رژیم غذایی نامناسب، کم خونی، سیگار کشیدن، مصرف غذاهای حاوی نیترات بالا به ویژه فست فودها و نیز مصرف غذاهای یددار و دودی شده و آمادهسازی نامناسب غذا به همراه استفاده از غذاهای مانده بروز سرطان معده را در فرد تشدید میکند.
وی درباره علایم ونشانههای سرطان معده، گفت: سوء هاضمه و ناراحتی معده، احساس نفخ و بادکردن معده بعد از غذا، تهوع خفیف، کاهش اشتها و سوزش سردل از نشانههای اولیه و در مرحله پیشرفته خون در مدفوع، استفراغ، کاهش وزن بدون علت قابل توجیه، درد معده، زردی، تجمع آب در شکم و اختلال بلع در فرد دیده میشود.
اعتصامیراد تصریح کرد: حفظ وزن مناسب با انجام فعالیت فیزیکی، نکشیدن سیگار، استفاده از سبزیجات و میوههای مختلف در روز، محدودیت مصرف گوشت قرمز یا گوشتهای فرآوری شده و استفاده از غلات کامل، عدم مصرف الکل، محدودیت مصرف غذاهای دودی و فست فودها راههای مؤثر در پیشگیری از سرطان معده هستند.
منبع:ایسنا