معاون مطبوعاتی در مراسم رونمایی از مستند " راز گل آقا"؛
"گل آقا" شاهکار زمان خود بوده است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگار حاضر در محل؛ محمد جعفر محمدزاده معاون مطبوعاتی کشور در مراسم رونمایی از مستند "گل آقا" گفت: از زمانی که فارسی زبانان به زبان فارسی حرف می زدند، طنز هم به وجود آمد.




وی اظهار داشت: بزرگانی مانند حافظ و عبید زاکانی از طنزپردازان زمان خودشان بودند و کسانی می توانستند آن طنزها را درک کنند که کتاب حافظ را می خواندند.

محمدزاده تصریح کرد: در گذشته طنز شفاهی در میان مردم به دلیل محدودیت های چاپ رایج بوده و گاهی اوقات نیز مکتوب می شده است به همین دلیل هیچ وقت طنز، گونه ی مردمی به خود نگرفته است.

معاون مطبوعاتی بیان کرد: رستاخیز طنز ادب فارسی در دوره مشروطه در بستر مطبوعات شکل گرفت همچنین تا پیروزی انقلاب طنز متعهد کم شد.

وی گفت:در سال های قبل از انقلاب فضای فکاهی، هجو، هزل، جوک رایج بود در مطبوعات طنز اجتماعی دیده نمی شد تا این که پس از انقلاب به همت کیومرث صابری فومنی و دوستان نزدیک آن یک اتفاق بزرگ در طنز افتاد.

وی ادامه داد: بررسی طنز در ادبیات فارسی در بستر مطبوعات کار ضروری است.

معاون مطبوعاتی کشور افزود: از اردیبهشت سال 90 ایده ساخت فیلم مستند " راز گل آقا" شکل گرفت و ساخت آن تا سال 92 طول کشید.

وی بیان کرد: امروز نواقص جدی در حوزه طنز داریم و باید به این موضوع پرداخته شود پژوهش در صفحه های مجله گل آقا مورد غفلت واقع شده و نیاز به بررسی دارد.

محمدزاده گفت: گل آقا شاهکار زمان خودش بوده و شاهکار باقی خواهد ماند معاون مطبوعات کشور تاکید کرد: امروزه مطبوعات در کشور رسالت مهمی دارند و وظیفه ی آن آگاهی بخشی به جامعه است./ص