مشهد/
مصرف اسيدهاي چرب ترانس به سلامت قلب آسيب مي رساند


 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهدکارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه تغذيه مناسب نقش موثري در سلامت قلب دارد اظهار داشت :مصرف اسيدهاي چرب موجب کاهش HDL (کلسترول خوب) نيز شده و توصيه مي شود مصرف آن  به کمتر از 10درصد کل کالری مصرفی روزانه برسد .

دکتر زهرا اباصلتي حذف غذاهاي محتوي روغن هيدروژنه از جمله کيک ، کراکر و بيسکوئيت ، حذف مصرف روغن جامد هيدروژنه  را از جمله  راهکارهاي کاهش مصرف اين  نوع روغن برشمرد و اظهار داشت :‌ اسید چرب ترانس بطور طبیعی در بعضی غذاها ی حیوانی مانند گوشت گاو ،بره کره وشیر هم وجود دارد و توصيه مي شود بيش از مصرف برچسب ،مواد غذایی و اجزاء سازنده آن بررسي شود .

وي اسید چرب اشباع شده را از ديگر موارد آسيب رسان به سلامت قلب عنوان کرد و گفت :‌کره ،سس مایونز،کرم و.. دارای اسید چرب اشباع بالایی هستند که LDL (کلسترول بد )را بالا میبرد و منجر به ساخته شدن پلاک آترومی در عروق می شود.

کارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد  خاطر نشان کرد :‌به منظور حفظ سلامتي ، مصرف چربی اشباع محدود (حدود 5 درصد کل انرژی دریافتی)و روغن مایع گیاهی جایگزین مانند روغن زیتون وکانولا که محتوی چربی غیر اشباع بوده و برای سلامتی قلب مفید هستند استفاده شود همچنین مصرف گوشت پرندگان ، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود.

دکتر زهرا اباصلتي مصرف نمک بيش از نياز بدن موجب  افزايش فشار خون مي شود اظهار داشت :‌مقدار نمک توصیه شده 2.3 میلی گرم است حدود 1 قاشق مرباخوری و 1.5 میلی گرم برای افراد بالای 50 سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند

وي افزود: کاهش شکر اضافی نيز باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می شود افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بیشتر کرده همچنین باعث افزایش فشار خون و ریسک بیماری قلب عروقی می شود.

دکتر اباصلتي تاکيد کرد :‌بر اساس استانداردهاي جهاني  مصرف شکر در خانم ها 6قاشق و در مردها 9قاشق توصیه می شود آنچه بیشتر مشکل ایجاد می کند وجود شکر بالا در مواد غذایی مثل شیرینی ،شکلات،شربت ها و آبمیوه های مصنوعی می باشد/س