اراک/
تولید سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور
 سید محسن دستور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود : در حوزه دام حدود 300 کشتارگاه سنتی تحت نظارت شهرداری‌ها و 62 واحد کشتارگاه صنعتی و پروانه‌دار در کشور فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 45 درصد از کشتارگاه‌های سنتی در کشور تعطیل شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ساخت و راه‌اندازی 50 واحد کشتارگاه صنعتی در کشور در دست اقدام است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشتارگاه‌های صنعتی به لحاظ کیفی و بهداشتی، خط کشتار، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها و شرایط زیست محیطی از شرایط بسیار خوب و مطلوبی برخوردارند که این شاخص‌ها در کشتارگاه‌های سنتی از درجه پایین‌تری برخوردار است.

دستور با بیان اینکه اغلب کشتار کشور در کشتارگاه‌های صنعتی صورت می‌گیرد اظهار داشت: در تمام کشتارگاه‌های صنعتی و سنتی در راستای نظارت و کنترل بهداشتی فرآورده‌های خام دامی، ناظرین بهداشتی و شرعی سازمان دامپزشکی حضور دارند و بر روند کشتار و سلامت گوشت نظارت می‌کنند که گوشت استحصالی از کشتارگاه‌ها سالم و قابل اعتماد است.

وی با بیان اینکه کشتار دام خارج از کشتارگاه و مصرف گوشت فاقد مهر بازرسی دامپزشکی تهدید کننده سلامتی انسان‌ها است، بیان کرد: مردم باید قبل از خریداری و استفاده از گوشت، از وجود مهر بازرسی دامپزشکی بر روی گوشت مطمئن شوند.

دستور در ادامه افزود: 220 واحد کشتارگاه طیور در سطح کشور وجود دارد که همه آنها صنعتی هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در زمینه جلوگیری عرضه مواد خام پروتئینی غیر بهداشتی تیم‌های نظارتی این سازمان بازرسی‌های خود را افزایش داده‌اند.
 وی خاطر نشان کرد: سال گذشته بیش از دو میلیون و 600 هزار مورد بازرسی از مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد خام پروتئینی انجام و برای متخلفان پرونده‌های قضایی در زمینه تخلف تولید، توزیع و عرضه این مواد تشکیل شد./س