فارس/
برداشت جو از 130هزار هکتار مزارع فارس

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، رئیس سازمان جهاد کشاورزی پیش بینی کرد امسال بیش از 450 هزار تن جو از زمینهای کشاورزی فارس برداشت شود .

فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست .

این میزان شامل برداشت 350 هزار تن جو از مزارع آبی و 100 هزار تن جو از مزارع دیم است که توسط بخش خصوصی از کشاورزان خریداری شده است.

ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر و فجر 30 است .

مهرزاد خردادامه داد : امسال ارقام کم مصرف همچون نیم روز و یوسف نیز بین کشاورزان توزیع شد که این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند .

جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود.

متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار است.

جو در مقایسه با گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به علت مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.

جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار می گیرد.

گونه های زراعی جو شامل سه دسته شش پر، دوپر و چهار پر است.

از جمله مزایای این گیاه نسبت به گندم سازگارتر بوده و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از نقاط سردسیر هم به عمل می آید ، نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به علت مقاوم به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.

از جو برای تهیه انواع نان و سوپ و برخی غذاهای کودک استفاده می شود.

جو دارای مقدار زیادی از فسفر است و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت‏ های ذهنی بسیار مفید است مقوی قلب ، درمان تنگی نفس ، خاصیت ضد التهابی ، جلوگیری از سرطان به دلیل وجود پروتئاز و در کاهش کلسترول خون نیز مفید است./س