به گزارش خبرنگار
باشگاه خبرنگاران زنجان ، رئیس اتاق مشترک ایران و چین در حاشیه پانل تخصصی صادرات
کشمش در جمع خبرنگاران در کشور سالانه حدود 3 میلیون تن انگور تولید می شود.
عسگر اولادی با اشاره به اینکه از میزان انگور تولید شده حدود 700 تا 800 هزار تن انگور برای تبدیل شدن به کشمش مورد استفاده قرار می گیرد، افزود :در مجموع سالانه 150 تا 160 هزار تن کشمش در کشور تولید می شود.
رئیس اتاق مشترک ایران در زمینه کشمش نیز با بیان اینکه تولید انگور در کشور سابقه 3 هزار ساله دارد، اضافه کرد: ایران سومین کشور تولید کننده کشمش در جهان است.
عسگر اولادی با اشاره به اینکه باید کیفیت کشمشهای تولیدی در کشور بهتر از گذشته باشد، ادامه داد: 80 درصد از کیفیت کشمش ها در حد درجه اعلی است و 20 تا 25 درصد کیفیت نامطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه خوش قولی صادرکنندگان سبب حفظ بازارهای جهانی میشود، تاکید کرد: صادرکنندگان خشکبار عملکرد بسیار خوبی در بخش صادرات داشتند.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه میزان ارزآوری ثابت کشمش به صورت متوسط 300 تا 500 میلیون دلار برآورد شده است، اضافه کرد: این ارزآوری بر اساس نوسانات قیمتها بالا و پایین میرود.
عسگر اولادی با بیان اینکه کشورهای مختلفی از جمله در اروپا، روسیه، آسیای میانه، خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا کشمش ایران را خریدار هستند، ادامه داد: در مجموع 60 کشور خواستار کشمش ایران هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشمش در نهمین و دهمین جایگاه صادراتی کشور قرار دارد، یادآور شد: در بخش خشکبار نیز دومین جایگاه را پس از پسته به خود اختصاص داده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین در ادامه سخنان خود به برگزاری کنفرانس بین المللی با عنوان کشمش در کشورهای مصرف کننده و تولید کننده اشاره و خاطر نشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران نیز در این کنفرانس حضور می یابد./ب