شیراز/
آغاز برداشت انجیر از بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان گفت: 425هزار هکتار زمین ویژه درخت انجیر در سطح جهان وجود دارد که 55 هزار هکتار آن در ایران قرار دارد و استان فارس با داشتن 47 هزار هکتار باغ انجیر بزرگترین استان دارنده این محصول از میان 16 استان کشور است.

بوستانی افزود : شهرستان استهبان با 23 هزار هکتار باغ انجیر، علاوه بر اینکه از لحاظ سطح زیر کشت مقام نخست را داراست ، از لحاظ کیفیت نیز بی‌رقیب است.

وی گفت: از اول شهریور ماه کار برداشت انجیر آغاز می‌شود و تا نیمه مهر ماه پایان می‌یابد و انجیر به صورت پراکنده در پنج مرحله برداشت می‌شود.

بوستانی بیان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم صادرات انجیر 30 هزار دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد و همچنین در استهبان چهار واحد فرآوری و بسته‌بندی انجیر به صورت کارگاهی محصولاتی نظیر شربت، مربا، سرکه، مسقطی، بیسکویت، کیک، کلوچه و پودر انجیر تولید می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان ادامه داد: 40 درصد از انجیر خشک استهبان به کشورهای چین، هند، مالزی، ارمنستان و تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و مابقی در داخل کشور مصرف دارد.

محمد بوستانی با بیان این که برداشت انجیر در استهبان، نسبت به سال گذشته 10 درصد کاهش داشته است افزود: خشکسالی‌های پی‌درپی، طوفان و وزش باد در زمان گرده‌افشانی که موجب کاهش عملکرد زنبور گرده‌افشان می‌شود از جمله عوامل کاهش محصول انجیر امسال در استهبان است./س