به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، احساس سوزش در قسمت تحتانی قفسهسینه همراه با ترشکردن و احساس تلخی در دهان و گلو را در اصطلاح عامیانه «سوزش سر دل» میگویند. البته به این بیماری، «بازگشت اسید معده به مری» نیز گفته میشود. ـ افراد مبتلا به بیماری ریفلاکس نباید تخممرغ، غذایهای چرب و سرخکرده، پیتزا و غذاهای آماده، چای، قهوه، مرکبات، ادویهها، غذاهای سنگین و حجیم، نوشابه، گوجهفرنگی یا آب گوجهفرنگی مصرف کنند.
ـ قهوه میتواند موجب سستشدن مری و برگشت اسید معده شود. از سویی دیگر، ممکن است کافئین، مخاط ریه را تحریک کند و در بین کسانی که مبتلا به ریفلاکس معده هستند، باعث التهاب ریه شود.
ـ افراد مبتلا باید از تمام نوشیدنیهای گازدار اجتناب کنند؛ زیرا این نوشیدنیها احتمال نفخ را افزایش میدهد و نفخ نیز روی اسفنکتر مری تأثیری منفی دارد.
ـ بعضی از بیماران نیز به مصرف شیر حساسیت نشان میدهند؛ زیرا شیر حاوی چربی، پروتئین و کلسیم است؛ سه عنصری که باعث تحریک و تولید اسید معده میشود.
ـ بعضی از پزشکان براین اعتقادند که مصرف ادویهها و گیاهان معطر توانایی تحریک بیشتر مخاط مری را دارند و احساس سوزش معده را تشدید میکنند.