تنوع روغن گیاهی را در سبد غذایی خود داشته باشيد
دکتر میترا زراتی ،متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: امروزه به افراد توصیه می‌شود دو نوع روغن را برای استفاده در سبد غذایی خود قرار دهند. 

وی ادامه داد: یک روغن برای پخت و پز و دیگری برای سرخ کردن مورد استفاده قرار گیرد. 

زراتی افزود: امروزه روغن‌های گیاهی متفاوتی وجود دارد که با دانه‌های گیاهی متنوع تولید می‌شود و نام‌های گوناگونی دارد مانند روغن کنجد، هسته انگور، آفتابگردان، کانولا که از دانه‌های همین نام تشکیل شده است. 

وی خاطرنشان کرد: هر کدام از روغن‌های گیاهی از نظر ترکیب و مقدار اسید چرب متفاوتند یک گروه دارای امگا 3 و گروه دیگر امگا 6 دارند و برخی دیگر مقدار مساوی از هر دو وجود دارد. 

وی عنوان کرد: دریافت امگا 3 در رژیم غذایی باعث می‌شود بدن و عروق التهاب کمتری داشته باشد و از تصلب شرائین کاسته شود. 

وی توصیه کرد: هرچند وقت یکبار نوع روغن مایع را تغییر دهند و در رژیم غذایی اسیدهای چرب متفاوت را قرار دهند. باید به این نکته توجه کرد که تمام روغن‌های گیاهی در مقادیر بالا افراد را چاق می‌کنند. 

زراتی تشریح کرد: امروزه تصور می‌کنند اگر به هر میزان روغن زیتون را روی سالاد و مواد غذایی مصرف کنند برای بدن خاصیت دارد ولی غافل از این هستند که مصرف یک قاشق غذاخوری روغن زیتون کالری زیادی به بدن وارد می‌کند و اگر دریافت کالری بیش از مقدار روزانه باشد فرد را دچار اضافه وزن می‌کند. 

وی متذکر شد: هر دو نوع روغن جامد و مایع چاق‌کننده هستند ولی تفاوت این دو نوع روغن در ترکیب آنها است. /ح