 
  به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، چای ترش گیاهی یکساله با رنگ سبز تیره متمایل به قرمز است که در ایران خود گیاه و محصول کاسبرگ آن به نامهای چای مکی یا چای قرمز و چای ترش شناخته میشود. کاسبرگ تازه این گیاه بهخاطر اینکه حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک و پکتین است برای درست کردن سالاد و انواع مربا و ژله کاربرد دارد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، چای ترش گیاهی یکساله با رنگ سبز تیره متمایل به قرمز است که در ایران خود گیاه و محصول کاسبرگ آن به نامهای چای مکی یا چای قرمز و چای ترش شناخته میشود. کاسبرگ تازه این گیاه بهخاطر اینکه حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک و پکتین است برای درست کردن سالاد و انواع مربا و ژله کاربرد دارد. 
دمنوش این گیاه همچنین در بعضی از نقاط مانند مکزیک نوشیدنی مشهوری بهحساب میآید. میوه و دانه آن نیز در بعضی دیگر از فرهنگهای غذایی مورد استفاده قرار میگیرد و در جایی مانند پاکستان از ترکیبات شیمیایی چای ترش بهخصوص پکتین آن در صنعت آبمیوه استفاده میشود.
گیاه چای ترش یک منبع خوب برای اسید سیتریک و همچنین آهن و منگنز محسوب میشود. در طب سنتی چای ترش یک گیاه مدر شناخته میشود که روغن قهوهای حاصل از دانههای آن در التیام زخمها و بیماریها مؤثر است.
در طب سنتی نیز از دانههای این گیاه برای درمان سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده میشود.طبیعتدرمانگران برگهای گیاه رانیز در درمان سرماخوردگی و سرفه موثر می دانند و از ریشه تلخ آن - که البته باید بسیار کم مصرف شود - بهعنوان ضدعفونیکننده، تقویتی در هضم غذا، تقویت نیروی جسمی، پیشگیری از حملات قلبی و بیماریهای عصبی استفاده میشود./س