تبریز/
افزایش ارزش غذایی علوفه ها با تهیه سیلو

غفور عبداللّهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: هدف از تهیه سیلو را می توان تهیه و نگهداری علوفه به منظور به حداقل رساندن اُفت مواد مغذی قلمداد نماییم.

وی تصریح کرد: تلفات مواد پروتئینی در علوفه های سیلو شده کم است.

عبداللّهی به مهم ترین ویژگی های علوفه سیلو اشاره کرد و ادامه داد: علوفه سیلو شده آبدار، خوش خوراک و ارزان قیمت بوده و در اکثر مواقع سال مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با نام بردن برخی از مواد افزودنی به علوفه سیلو شده یادآور شد: به منظور افزایش ارزش غذایی، خوش خوراکی و تنظیم رطوبت سیلاژ مواد افزودنی نظیر تفاله خشک چغندرقند، کاه، ملاس و اوره به آن اضافه می شود.

وی ضمن بیان مقدار مساحت مورد نیاز برای علوفه های سیلو شده اظهار داشت: با سیلو نمودن علوفه فضای کمتری نسبت به علوفه خشک اشغال می شود به طوری که در هر مترمکعب سیلو 600-500 کیلوگرم علوفه و در روش خشک شدن 125 کیلوگرم در هر مترمکعب می توان ذخیره نمود.

عبداللّهی سیلو را تامین کننده علوفه مورد نیاز در شریط خشکی و ناتوانی مراتع دانست و تاکید کرد: سیلو کمبود مرتع را در شرایط خشکی جبران می کند./س