به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: طبق آمار و گزارشات سازمان خوار و بار جهانی امروزه بیش از یک سوم غذای جهان را تولیدات آبزیان تامین میکنند، کم شدن ذخایر طبیعی آبزیان از سوی دیگر نیز باعث شده تا آبزیپروری مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
اکبری افزود: در این میان پرورش گونههای سریعالرشد، داشتن هزینه تولید پایینتر نسبت به سایر گونهها و مقاوم بودن در برابر بیماریها از اولویتهای مدیران شیلاتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که در این میان ماهی تیلاپیا به دلیل میزان رشد بالا، داشتن طعم و مزه خوب، اقتصادی بودن در پرورش، تراکمپذیری در سیستمهای پرورشی، هزینه تولید پایینتر نسبت به سایر گونههای پرورشی آبزیان، نیاز به تعویض آب کم در طول دوره پرورش و دوره رشد کوتاهتر بر خلاف پرورش ماهی قزلآلا و سایر گونههای دیگر از اهمیت خاصی برخوردار است.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: امروزه بروز مشکل مربوط به بحران آب در کشور به ویژه در بسیاری از استانهای غیر ساحلی باعث شده تا اهمیت دانش تولید و پرورش ماهی تیلاپیا با هدف اشتغالزایی، اقتصادی کردن فعالیتهای پرورش آبزیان با توجه به افزایش هزینههای تولید و از همه مهمتر پرورش این گونهای که بتوان آن را در آبهای غیر شرب مثل آبهای لب شور پرورش داد، مورد توجه مسئولان شیلات و تحقیقات در کشور قرار گرفته است.
اکبری تاکید کرد: وابسته نبودن تیلاپیا به جیره غذایی خاص بر خلاف قزلآلا که در جیره غذایی آن از بسیاری از نهادههای وارداتی مثل پودر گوشت و یا ماهی استفاده میشود، امکان توسعه و پرورش آن در بسیاری از استخرهای موجود بخش کشاورزی مثل استخرهای ذخیره آب در بخشهای مختلف کشاورزی اعم از گلخانهها، باغات و... که از حداقل امکانات سازهها برخوردار میباشند و از همه مهمتر تراکم پذیری سه تا چهار برابر و تولید بالاتر در واحد سطح نسبت به ماهی قزلآلا از دلایلی است که باعث شده تا استقبال آبزی پروران به پرورش آن نسبت به سایر گونههای پرورشی بیشتر شود./ب