عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
نظام توزیع رشته‌ها منظم نیست/برخی رشته‌ها با نیاز کشور منطبق نیست
سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: نظام توزیع رشته‌ها و دانشگاه‌ها در کشور دقیق و منظم نبوده و شورای گسترش امروزه به صورت متمرکز نمی‌تواند سیاست‌گذاری کند و به هر کیفیتی مجوز ایجاد رشته می‌دهد این بدان معناست که پاره‌‌ای از بخش‌های دانشگاهی از قدرت خود استفاده می‌کنند و بدون هماهنگی با شورای گسترش مجوز رشته‌های جدیدی را اخذ می‌کنند.

وی افزود: این گونه مراکز برای پیشبرد اهداف خود شورای گسترش داخلی ایجاد کرده و اقدام به ایجاد رشته‌های جدید می‌کنند که در بسیاری از دانشگاه‌ها اینگونه رشته‌ها دانشجوی کافی ندارند لذا وزارت علوم باید در این خصوص با اقتدار بیشتری ورود پیدا کند.

وی با بیان اینکه سنجش رشته‌های جدید نیز مشخص نیست، خاطرنشان کرد: اصلاً به زبان ساده‌تر می‌توان گفت مشخص نیست این رشته‌های جدید برای کدام نیاز کشور راه‌اندازی شده‌اند و اکنون معضل صندلی‌های خالی دانشگاهی را برای کشور ایجاد کرده‌اند منشأ‌ خالی ماندن برخی رشته‌های دانشگاهی عدم تطابق آنها با نیاز کشور است.

وی یادآور شد: مجلس در این مقوله بسیار حساسیت داشته و با مسئولین ذی‌ربط جلسات زیادی برگزار کرده است و خواستار برخورد و ورود جدی‌تر وزارت علوم در این بخش هاست تا بتوان با ایجاد محدودیت‌های منطقی از ایجاد رشته‌های بی‌کارایی در کشور جلوگیری شود.

انتهای پیام/