کاظم‌زاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد
خشم ریاض از باخت‌های سیاسی خود و استکبار ستیزی ایران/ عربستان ستون اصلی ائتلاف ضدداعش
"احمد کاظم‌زاده" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، پیرامون اقدامات عربستان در منطقه اظهار داشت: صدور حکم اعدام شیخ "نمر" و اتهاماتی که به وی زده شد جنبه سیاسی دارد و این روحانی به دلیل برخورد تبعیض‌آمیز عرب‌ها علیه شیعیان اعتراض کرد که  این در چارچوب اصول و حقوق بشر اقدامی عادی است.

وی افزود: اما با این اوصاف آن‌ها نسبت به نقش ایران در منطقه بدبین هستند که این باعث می‌شود هرگونه اقدامی را از دید سیاسی نگاه کنند و آن  را در پوشش قضایی قرار دهند.

کاظم‌‎زاده ادامه داد: با توجه به ایام محرم و با نزدیک شدن به عاشورای حسینی این فضای احساسات شیعیان غلیان پیدا خواهد کرد که این ممکن است در صدور این اقدام شوم از سوی آن‌ها بر عقاید مردم تاثیر بگذارد و گستره اعتراضات را بیشتر کند و در مجموع با توجه به واکنش‌های مراجع و علمای دینی از جمله ایران، عراق و بحرین انجام این حکم بعید به نظر می‌رسد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت: درست است بین مسلمانان ایران و عربستان کارهای مذهبی انجام می‌گیرد اما این فضاها باعث همکاری بیشتر بین دو کشور نمی‌شود به دلیل این که کشورمان در امور داخلی عربستان دخالتی ندارد، و این بر خلاف تصوراتی است که دولتمردان عربستان دارند و البته اقداماتی که از سوی کشورها انجام می‌شود به بحث شیعه و سنی مربوط نیست چرا که این اقدامات تبعیض‌آمیز از سوی بحرین با اقلیت حاکم و عربستان با اکثریت علیه شیعیان اعمال می‌شود.

کاظم‌زاده تصریح کرد: اظهارات سعود الفیصل علیه ایران بیشتر در معادلات منطقه می‌گنجد و این از نگاه بدبینانه عربستان در روند تحولات سال‌های اخیر که بازنده خاورمیانه بود، نشأت می‌گیرد و وقتی که جایگاه قبلی خود را در کشورها از دست می‌دهند در مقابل هراس نفوذ بیشتر ایران در منطقه را به جهانیان از جمله غرب منتقل می‌کنند و آنها در راستای این اقدام پروژه ایران هراسی را پیش می‌گیرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اظهارات سعود‌الفیصل از دو جهت ناشی می‌شود، که یکی خشم این کشور در برابر باخت‌های سیاسی و استکبارستیزی ایران بوده و دیگری برای جبران کردن اشتباهات است که این دو عامل باعث حملات آن‌ها به سوریه شد تا میان محور مقاومت و سوریه شکاف ایجاد کنند و چون عربستان ستون اصلی ائتلاف ضدداعش است در این راستا دخالت‌های نظامی خود را افزایش می‌دهد و با این رخدادها ایران را متهم به ناامنی در منطقه جلوه می‌دهد.

انتهای پیام/