کنعانی‌مقدم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
اظهارات یکسان "آمانو"و "کری" تحت‌تأثیر انتخابات کنگره است
"حسین کنعانی‌مقدم" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران همزمانی اظهارات یکسان "جان کری" و "آمانو" را پس از دیدار چند روز پیش این دو نفر  مرتبط به یکدیگر خواند و اظهار داشت: این دیدارها به این منظور صورت می‌گیرد که هماهنگی‌هایی انجام شود و آژانس حرفی را نزند که آمریکایی‌ها در مذاکرات قدرت چانه‌زنی را از دست بدهند.  
 
این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه آژانس یک سازمان مستقل است تصریح کرد: آژانس بیشترین تأثیر در گزارشات خود را از آمریکا دارد و قبل از اینکه گزارشی منتشر شود پیش‌نویس آن به رؤیت نماینده آمریکا در سازمان ملل می‌رسد.  
 
وی افزود: آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که چاره‌ای جز امضای یک توافق‌نامه جامع ندارند و اگرچه ممکن است در این توافق جمع‌‌بندی‌هایی باشد که به اختلافات باقی‌‌مانده اشاره و زمان‌بندی برای آن مشخص کند و این تنها راه‌ حلی است که می‌تواند درخصوص بحث هسته‌ای ایران اعمال کند.  
 
کنعانی‌مقدم در واکنش به اظهارات آمانو در مورد پروتکل الحاقی گفت: در پروتکل‌های هسته‌ای و سلاح‌های کشتار جمعی متأسفانه وضعیتی وجود دارد که کشورهای دارای سلاح هسته‌ای را مستثنی کرده و این یک بی‌عدالتی است.  
 
وی در ادامه دلیل اصلی اظهارات جان کری و آمانو را نزدیک بودن انتخابات کنگره عنوان و تصریح کرد: اگر دموکرات‌ها بتوانند در بحث هسته‌ای موفقیتی داشته باشند ممکن است صهیونیست‌ها نسبت به تأمین منابع مالی کاندیداهای کنگره دچار شک و تردید شوند و به همین دلیل سعی می‌کنند لابی صهیونیستی را راضی نگه دارند.  
 
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: فشارهایی که لابی صهیونیستی بر روی مسئولان آمریکایی وارد می‌کند آن‌ها را وادار می‌کند هر از چندگاهی برای خوشایند صهیونیست‌ها خوش رقصی کرده و مواضعی را بگیرند که مورد توجه آن‌ها قرار بگیرد.  

انتهای پیام/