زنجان؛
صادرات 52 درصدی شیر در زنجان
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،رحمان رستم‌خانی با اشاره به اهمیت مصرف شیر در سلامت انسان اظهار داشت: در بین فرآورده‌های لبنی شیر اهمیت زیادی در رژیم غذایی انسان دارد.

وی عنوان کرد: شیر به دلیل ارزش غذایی بالا، تامین نیازهای اساسی بدن، هضم آسان و قیمت مناسب آن در مقایسه با دیگر کالاها در تمام دوره‌های زندگی انسان از سنین نوزادی تا زمان کهولت و پیری کاربرد مصرفی عام دارد.

معاون امور دام جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به تنوع دامنه فرآورده‌های شیری افزود: سایر فرآورده‌های لبنی نیز به نحوی در تامین نیازهای غذایی افراد دارای نقش برجسته‌ای است.

این مسئول تصریح کرد: شیر نسبت به سایر مواد غذایی مصرفی مناسب‌ترین و متعادل‌ترین ترکیب را دارا بوده و از این نظر به عنوان غذای کاملی برای انسان محسوب می‌شود.

رستم‌خانی بیان داشت: میزان مصرف روزانه شیر و فرآورده‌های لبنی در یک کشور نشان‌دهنده اوضاع اجتماعی آن کشور از نظر تغذیه و بهداشت و بیانگر پیشرفت منابع تولید شیر و سلامت نیروی انسانی آن جامعه دارد.

وی خاطرنشان کرد: با مصرف روزانه یک لیوان شیر(یک چهارم لیتر) تقریبا 25 درصد پروتئین، 50 درصد کلسیم، 20 درصد ویتامینD، 25 درصد ویتامین B2 و 40 درصد ویتامین B12 مورد نیاز افراد بالغ تامین می‌شود.

معاون امور دام جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به میزان تولید شیر در این استان گفت: تولید شیر در زنجان سالانه به بیش از 187 هزار تن می‌رسد.

این مسئول با اشاره به اینکه تولید شیر در استان زنجان به روش‌های صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی تولید و به بازار عرضه می‌شود، بیان کرد: همه ساله مازاد تولید شیر در زنجان به خارج از استان صادر می‌‌شود.

رستم‌خانی در پایان با اشاره به صادرات 52 درصدی شیر در استان زنجان، توضیح داد: این میزان 97 هزار تن شیر را شامل می‌شود.

انتهای پیام/م