نماینده سوریه در سازمان ملل گفت اولین اقدام برای حل مشکلات انسانی در سوریه مبارزه با تروریسم است.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه الجزیره مباشر، نماینده سوریه در سازمان ملل با انتقاد از کشورهایی که از مسایل انسانی به عنوان اهرم سیاسی استفاده میکنند، گفت اولین اقدام برای حل مشکلات انسانی در سوریه مبارزه با تروریسم است.
"بشار الجعفری" نماینده سوریه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت برای بررسی اوضاع انسانی در سوریه از معاونان دبیرکل سازمان ملل به علت ارایه گزارش در خصوص اوضاع انسانی سوریه تقدیر کرد و اقدام رییس شورای امنیت را در صدور بیانیه محکومیت اقدام داعش در ربودن صدها نفر از آشوریهای سوریه در حسکه ستود.
وی در ادامه گفت: یکماه قبل شورای امنیت داعش و النصره را به علت تخریب آثار تاریخی محکوم کرد اما از آنجا که برخی اعضا این مساله را جدی نگرفتند حادثه تخریب آثار تاریخی موزه موصل رخ داد و چند روز قبل هم صدها قطعه تاریخی در مزایدههای علنی لندن به فروش رسید. اما جالب است که برخی اعضا همچنان بر ادامه سیاست نادرست خود در قبال سوریه اصرار دارند. اینکه برخی گفتهاند تا زمانی که "بشار اسد" بر مسند قدرت باشد داعش و النصره قویتر میشوند چهره واقعی حامیان این گروههای تروریستی را نشان میدهد.
الجعفری بدون آوردن نام آمریکا گفت: "همکار ما در سازمان ملل ادعا میکند که ارتش سوریه - با بشکههای انفجاری که در قاموس نظامی وجود ندارد - شهرها را بمباران میکند و این در حالی است که ارتش کشور همین همکار ما با بمبهای هوشمند و کروز و سلاحهای بسیار مخرب اهداف تروریستها را در خاک کشور دیگر مورد اصابت قرار میدهد ولی برای ارتش همان کشور حقی در بمباران مواضع همان تروریستها قایل نیست. "
وی ادامه داد: آقای رییس! یکسال از قطعنامه کمک انسانی به سوریه میگذرد اما مشکلات ادامه دارد، چرا؟ پس از مدتها انکار توسط برخی کشورها زمان آن رسیده است که آنها اعتراف کنند که علت بروز مشکلات انسانی در برخی نقاط اقدامات ترویستی گروههای مسلحی بوده است که از خارج حمایت میشدهاند. واقعیت آنست که مناطق تحت کنترل گروههای تروریستی دچار مشکلات انسانی هستند که شاهد مثال آن شهر حلب است که سالها پس از بروز بحران همچنان شکوفاست، جز اینکه کشورهایی تروریستها را به داخل سوریه و حلب راهنمایی کردهاند تا مردم عادی را سپر خود قرار دهند. حقیقت آنست که مشکلات انسانی سوریه بدون اجرای قطعنامههای شورای امنیت در مورد مبارزه با تروریسم حل نمیشود.
نکته دوم آنکه آیا هدف واقعی برخی اعضا کمک به مردم سوریه است یا میخواهند از مشکلات انسانی به عنوان اهرم فشار بر حکومت سوریه بهره ببرند؟ اگر هدف کمک است باید اقداماتی صورت گیرد: اول حل مشکل تروریسم، دوم توقف اقدامات تحمیلی برخی از اعضای این شورا علیه مردم سوریه، مثلا اتحادیه اروپا هواپیماهای غیرنظامی سوریه را از سوختگیری منع کرده است. این اتحادیه حتی وزیر کمکهای انساندوستانه، وزیر برق و وزیر آشتی ملی سوریه را تحریم کرده است. سوم آنکه مسایل انسانی را نباید سیاسی کرد از جمله گزارشهایی که دبیر خانه سازمان ملل ارایه میدهد. مثلا گفته شده است که حکومت سوریه از رسیدن کمک به مناطق تحت محاصره جلوگیری میکند اما سوال آنجاست که چگونه این مناطق تحت محاصرهاند که سلاح به آنها وارد میشود؟
نکته سوم اینکه چارچوب قانونی تقدیم کمکهای انسان دوستانه باید مشخص باشد. همه با اینکه کمک رسانیها باید بر اساس قطعنامههای سازمان ملل باشد موافقیم. در همین قطعنامه کمک رسانیها به شرط احترام به تمامیت ارضی و استقلال کشورها عنوان شده است.
نکته چهارم مشخص شدن راهها و روشهای کار است. برای جبران کاستیهای گذشته باید برخی مسایل در نظر گرفته شود از جمله هماهنگی با دولت سوریه برای رسیدن کمکها به مستحقان و جلوگیری از رسیدن آنها به دست گروههای مسلح، رساندن کمکها به افراد از داخل سوریه زیرا برخی اصرار دارند تا کمکها از مرز وارد شده و به دست افراد برسد تا بدین وسیله بتوانند برنامههای مخفی خود را انجام دهند و تمامیت ارضی سوریه را نقض کنند ضمن اینکه ترکیه از این فرصت بهره میبرد تا به تروریستها اسلحه و مهمات برسانند. در عین حال باید کمبود کمکهای بین المللی جبران شود. این کمکها در سال ۲۰۱۴ فقط ۴۸ درصد کل کمکها بوده و بقیه را دولت سوریه تامین کرده است اما کمک به تروریستها از سوی ترکیه، قطر و عربستان صد در صد اجرایی شده است.
نماینده سوریه در سازمان ملل ادامه داد: آقای رییس! گروههای مسلح مردم را آواره میکنند تا بر دولت سوریه فشار وارد کنند. در عین حال اردوگاه آوارگان را به مرکز آموزش تروریستها تبدیل کرده و در این راه از نوجوانان هم بهره میگیرند. دولت سوریه بار دیگر اعلام میکند که آماده بازگشت آوارگان به کشور است و میتواند مایحتاج آنها را تامین کند. در پایان تاکید میکنم که راه حل بحران سوریه، سیاسی و گفتگوی سوری- سوری و به دور از هرگونه دخالت خارجی است.
انتهای پیام/