مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو:
سل سپت بزودی به دست بیماران می‌رسد / از قبل داروی جایگزین معرفی شده بود
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مهدی پیر صالحی مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو درخصوص دارو‌های بیماران تالاسمی اظهار داشت: با توجه به اطلاعاتی که در خصوص مشکلات ایجاد شده در خط تولید شرکت عرضه کننده سل سپت در ایران به گوش می‌رسید به محض دریافت این اخبار قبل از سال جدید و طی نامه‌ای اداره کل نظارت بر دارو و مواد مخد سازمان غذا و دارو، ضمن معرفی دارو‌های جایگزین مایکوفنولات تولید دارو پخش و اسوه، مایکوفنولات با نام سوپریمون و مایکوفنولات با نام مایفورتیک، این مسئله به معاونت‌های غذا و دارو و دارو خانه سراسر کشور اعلام گردید و با اقداماتی که در جهت صدور مجوز واردات داروی برند سل سپت انجام شده است این دارو ظرف چند روزه آینده به دست مصرف کننده گان خواهد رسید و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. 

وی با بیان اینکه از تعداد ۸ میلیون داروی تزریقی مورد استفاده در کشور ۴میلیون آن وارداتی است،عنوان کرد: از آنجا که فقط نصف بازاربه دارو‌های تزریقی اختصاص یافته است طبیعی است که وقتی تمایل بیماران به مصرف داروی وارداتی میل کند این کمبود در بازار احساس می‌شود؛اما اگر بخواهیم ارزیابی صحیحی داشته باشیم می‌توانیم بگوییم در مجموع دارو‌های وارداتی و تولید داخل کمبودی در بازار وجود ندارد.

 این مقام مسئول افزود: بیماران خود مستحضر هستند که داروی خارجی براساس سهمیه تحویل می‌گردد و تمامی داروهای دریافتی آن‌ها شامل دارو‌های خارجی نمی‌باشد لذا در کنار آن‌ها باید از داروی ایرانی نیز استفاده نمایند. 

مدیر کل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با رد ادعاهایی که از کاهش پوشش بیمه‌ای دارو‌ها حکایت دارد، گفت: هیچ داروی اصلی کاهش پوشش بیمه‌ای نداشته است اما بدون شک دارو‌هایی که با اسامی برند وارد می‌شوند پوششان کامل نیست و پیرو سیاست‌های کلی نظام درخصوص حمایت از تولیدات داخل، هزینه‌هایی برای دارو‌های وارداتی بیماران در نظر گرفته شده است که باید آنرا پرداخت کنند یعنی تمایل بیمه‌ها و سازمان غذا و دارو در جهت داروهایی با قیمت نازل‌تر است؛لذا اگر بیماری خواهان داروی برند و گران‌تر است باید اختلاف قیمتش را پرداخت کند بیماران دیگر نیز داروی ایرانی را همچنان بصورت رایگان دریافت خواهند نمود.

دکتر پیر صالحی در پایان سخنانش تصریح نمود: تفاهمنامه سازمان با بیمه بصورتی بوده است که سازمان هزینه بیشتری معادل ۵۰۰تومان برای هر قرص وارداتی را پرداخت می‌کرده است اما اکنون و با توجه به کاهش ۱۰ درصدی بودجه، مجبوریم هزینه‌ها را کاهش دهیم.

انتهای پیام/