رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی:
قیمت جوجه از مرغ پیشی گرفت/ هر مرغ ریزی ارگانیک نیست
عظیم حجت رئیس هیئت‌ مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص وزن استاندارد مرغ گفت: آنچه که در تجارت جهانی رد و بدل می‌شود و عمده مصرف کشورهاست وزن بین یک کیلو و 400 گرم تا یک کیلو و 800 گرم است که در اکثر کشورها مصرف می‌شود. 

وی ادامه داد: البته مرغ با وزن بالاتر نیز هست و این بسته به سلیقه مشتری، ذائقه مردم و نوع غذاهایی که طبخ می‌شود متغییر است. 

حجت افزود: بسته به نوع سفارش و تقاضای بازار وزن تولیدی متغییر است ولی برای صادرات همان وزن یک کیلو و 400 گرم استاندارد است. 

***جوجه یا مرغ 
 
رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در خصوص جوجه یا همان نیمچه گوشتی اظهار داشت: نیمچه گوشتی معمولا زیر یک کیلو و 500 گرم است که به 700 گرم نیز می‌رسد و معمولا برای استفاده یک نفر می‌باشد. 

حجت در پاسخ به این سوال که دیده می‌شود در بعضی از مرغ فروشی‌ها قیمت جوجه از مرغ گران‌تر است، گفت: به دلیل رعایت مسائل بهداشتی و مبلغی که بابت جوجه یک روزه پرداخت می‌شود، قیمت مرغ قابل عرضه کاهش یا افزایش می‌یابد. 

وی در این خصوص ادامه داد: مرغ زنده وقتی با وزن یک کیلو و 500 گرم به بازار عرضه می‌شود ممکن است فقط 1500 تومان پول جوجه آن باشد و اگر وزن مرغ به دو کیلو برسد، قیمت جوجه ثابت است و فقط وزن مرغ افزایش یافته در نتیجه می‌تواند قیمت نهایی مرغ گرم پایین بیاید زیرا هزینه اولیه ثابت است. 

حجت تصریح کرد: در واقع هزینه تولید جوجه یا نیمچه گوشتی برای مرغدار بالاتر است. 

*** مرغ سبز 

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در خصوص مرغ ارگانیک یا سبز نیز اظهار داشت: ارگانیک بودن یا نبودن یک محصول باید طی  یکسری پروسه‌های خاص به تایید سازمان دامپزشکی منطقه‌‌ای که مرغ در آنجا تولید، کشتار و بسته بندی شده قرار گیرد. 

وی ادامه داد: به طور قطع نمی‌توان گفت هر مرغ ریزی ارگانیک بوده و متاسفانه این موضوع در جامعه ما جا نیفتاده است. 

حجت اظهار داشت: تولید محصول ارگانیک در ایران راحت نیست و تولید مرغ سبز که فاقد آنتی بیوتیک است به راحتی صورت نمی‌گیرد . 

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در پایان بیان داشت: امیدواریم به سمتی برویم که تولید محصول سالم و ارگانیک در کشور رونق بگیرد و غذای سالم به دست مردم برسد. 

انتهای پیام/