قزوین؛
شیرینی های سنتی هنر بانوان قزوینی
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛پخت 35 نوع شیرینی سنتی با رنگ ها و مدل های مختلف از جمله باقلوا و نون قندی  نشان از سلیقه و مهارت بانوان قزوین دارد.

شیرینی های سنتی هنر بانوان قزوینی

به سراغ خانم قافله باشی  رفتیم  که سالهاست پخت و پز شیرینی خانگی و فروش آن با زندگی اوعجین شده است.

به گفته این بانوی هنرمند استفاده از موادی چون  پسته سبز قزوین، بادام، قند، عسل، گردو، نارگیل، فندق، هل، زعفران و گلاب به شیرینی های سنتی عطر و طعم دلپذیری می دهد.

* 35 نوع شیرینی سنتی در قزوین 

خانم قافله باشی می گوید : باقلوای لوزی و پیچ، نان نخودی، نارگیلی، برنجی، چایی، ولیعهدی، اتابکی، چرخی، قندی، پادرازی و بادامی از جمله شیرینی های سنتی قزوین هستند.

به گفته این بانوی هنرمند ، گل سر سبد همه این شیرینی ها، باقلوای پیچ و لوزی است که رنگ، ظرافت، طعم و کیفیت بی نظیری دارد .

*کمرنگ شدن شیرینی پزی در خانه ها

خانم قافله باشی می گوید از زمان قدیم به یاد دارم که خانواده ها به همراه همسایه و فامیل دور هم جمع می شدند و هرکدام قسمتی از کار را به عهده می گرفتند.

به گفته این هنرمند انتقال تجربیات یکدیگر، صله رحم، تقسیم وظایف، تعاون و همکاری ارمغان وصف ناپذیر این سنت است و شیرینی این کار ظریف را دو چندان می کند.

خانم قافله باشی گفت : اما این روزها به دلیل مدرن شدن زندگی و بالا رفتن هزینه و زیاد شدن مراکز خرید شیرینی سنتی پخت و پز شیرینی ها در منازل کمرنگ شده است .

 * معرفی و توسعه این سنت دیرینه در کشور

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت :  تنوع شیرینی های قزوین باعث شده است تا قزوین کاندید شهر خلاق شود .

به گفته حضرتیها ، تا کنون رشت به خاطر تنوع در خوراکی ها و اصفهان با داشتن صنایع دستی به عنوان شهر های خلاق معرفی شده اند .

حضرتی ها می گوید: برای  آشنایی گردشگران ، در برخی اماکن تاریخی غرفه شیرینی های سنتی راه اندازی شده است.

اگر شما در بهار طبیعت عید نوروز سری به قزوین زدید حتما کامتان را با شیرینی ها ی سنتی دیار مینودری شیرین کنید .


انتهای پیام/