یاسوج ؛
هردیدگاه سستی نباید معیارتعیین مالکیت زمین های ملی و زراعی شود
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛آیت الله سید شرف االدین ملک حسینی در بازدید یک روزه خود از روستاهای بخش مرکزی دنا افزود: احکام صادره از سوی دستگاه قضایی باید بر اساس نظرات و مستندات متقن، کارشناسانه ، دقیق و عمیق باشد.

وی تصریح کرد: اختلاف مردم با منابع طبیعی بر سر زمین های کشاورزی آنها تنها مربوط به این خطه و مناطق نیست بلکه یکی از موضوعات و خواسته های مکرر مردم طی سالیان متمادی است و در این راستا هنوز پاسخ روش و شفافی از سوی منابع طبیعی دریافت نکرده اند.

وی بیان کرد: بیم آن می رود که نارضایتی عمومی مردم در این راستا به چالشی بزرگ و بلکه بحرانی وحشتناک در آینده تبدیل شود.

آیت الله ملک حسینی اظهار کرد: برخی اراضی کشاورزی سالها تحت مالکیت مردم بوده اند و عمر آنها به اندازه عمر انقلاب که حتی به زمان آغاز نهضت امام (ره) نیز بر می گردد.

وی اظهار کرد: آنجا که حق دیرینه و پیشنه مردم است و سالها این زمین ها از زمان ابا و اجدادیشان تحت مالکیت آنها بوده و نباید با سهل انگاری ها و یا کارشناسی های سست به یکباره از تصرف و ید این کشاورزان خارج شود.

وی با تاکید بر اینکه کارشناسان و مسئولان منابع طبیعی در این راستا خداوند و روسیاهی قیامت را در نظر بگیرند و از ارایه کارشناسی های بی اساس به طور جد پرهیز کنند، افزود: البته از سوی دیگر باید دست کسانی که غیرقانونی و بر اساس یک حق بی اساس به زمین ها و منابع ملی و طبیعی دست درازی کرده اند قطع شود.

آیت الله ملک حسینی یادآور شد: دست درازی بی اساس و غیرقانونی به منابع ملی نیز خود مصداق بارز تعدی و تجاوز به حقوق دیگران محسوب می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد نیز در این زمینه و در پاسخ به برخی شبهات و نگرانی های مسئولان و مردم با بیان اینکه حساسیت ها و دقت لازم در کارشناسی ها یکی از رویکردها و راهبردهای اساسی این نهاد است، گفت: معیار تشخیص و تعیین در این راستا قانون است.

عزت الله بهشتی فر افزود: هم اکنون برای بیش از 90 درصد از اراضی و منابع ملی این استان سند صادر شده است و بر اساس قانون این اراضی اکنون در ید و مالکیت دولت هستند و منابع طبیعی نیز به عنوان حافظ اراضی ملی و طبیعی از این حق قانونی دفاع خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دو بار عکس هوایی از زمین ها و منابع ملی استان در سال های 1337 و 1348 گرفته شده است، افزود: تنها معیار و ملاک تشخیص کارشناسان این عکس های هوایی نیست بلکه تحقیقات محلی و نظرات کارشناسانه عمیق در این راستا نیز صورت می گیرد.

بهشتی فر با بیان اینکه برخی اشتباهات رخ داده در این راستا قابل پذیرش است، گفت: البته مردم می توانند برای اثبات مالکیت و دفاع از حقوق خود از دو راه قانونی وارد شوند و اعتراض کنند.
وی کمیسیون ماده واحده و ماده 54 قانون رفع تداخل و موانع بین کشاورزان و منابع طبیعی را دو راهکار قانونی و عملی برای اثبات مالکیت از سوی کشاورزان دانست و گفت: صاحبان اراضی نسقی و مالکان باغ ها و تاسیسات در خارج از محدوده قانونی شهرها و حریم روستاها، سازمان ها و موسسات دولتی که به اجرای ماده 56 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور مصوب 1346 معترض هستند می توانند از طریق این دو راه قانونی مراتب اعتراض خود را اعلام و پیگیری کنند.

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد به مراه جمعی از مسئولان و مدیران اجرایی در دستگاه های مختلف ضمن بازدید میدانی از مناطق و روستاهای محروم بخش مرکزی دنا از نزدیک نیز با مشکلات و کمبودهای مردم این مناطق اشنا شدند.

شهرستان دنا با جمعیتی حدود 48 هزار نفر جمعیت دارای دو بخش مرکزی و پاتاوه است.
بخش مرکزی این شهرستان دارای 14 هزار نفر جمعیت و 32 روستا است که 26 روستای آن بالای 20 خانوار است.
انتهای پیام /ف