كارشناس تجويز و مصرف منطقي داروي دانشگاه، بوتوليسم را از كشندهترين انواع مسموميتهاي غذايي نام برد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مجيد حنيفه در چهارمين روز از هفته پيشگيري از مسموميتها با عنوان پيشگيري از مسموميتهاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي گفت: باكتريها، ويروسها، قارچها، مواد افزودني غير مجاز، فلزات سنگين و باقي مانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسموميتهاي غذايي محسوب ميشوند.
وي افزود: مسموميت با مواد غدايي ميتواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد، تهيه و نگهداري فرآوردههاي غذايي ايجاد شود.
دكتر حنيفه، بوتوليسم را از كشندهترين انواع مسموميتهاي غذايي برشمرد و گفت: بوتوليسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شدهاند، ايجاد ميشود.
وي اظهار كرد: علائم و نشانههاي بوتوليسم به صورت تأخيري (12 تا 24 ساعت پس از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر ميشود.
كارشناس تجويز و مصرف منطقي داروی دانشگاه، اسهال را شايعترين نشانه در بسياري از مسموميتهاي غذايي بيان كرد و افزود: از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي، فرورفتگي و زنگزدگي مشاهده ميشود، خودداري كنيد.
وي، مسموميت با گياهان را يكي از شايعترين علل بروز مسموميتهاي اتفاقي در كودكان در جهان عنوان كرد و گفت: در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوهها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری كنيد؛ زیرا کنجکاوی ذاتی کودکان زیر پنج سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک میشود.
دكتر حنيفه افزود: در صورت بلعيدن قسمتهاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان حتماً با مركز اطلاعرساني داروها و سموم با شماره 1490و 190 تماس بگيريد.
انتهای پیام/ د