ابتکار مطرح کرد؛
ثبت 205 روز سالم و پاک از ابتدای سال تاکنون/ برای تأمین آب کشورمان دست به دامن خدا شویم

ثبت 205 روز سالم و پاک از ابتدای سال تاکنون / پاییز بسیار خشک امسال وضعیت آب را نگران کننده کرده استبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی زنده خود با برنامه ( حالا خورشید) که از شبکه سه سیما دقایقی پیش پخش شد، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون 205 روز سالم و پاک و 35 روز ناسالم داشته‌ایم در حالیکه در سال 92 تنها 150 روز سالم و پاک به ثبت رسیده‌ است.

وی افزود: دلیل افزایش تعداد روزهای سالم و پاک نسبت به سال 92 اجرای برنامه متوقف شده کاهش آلودگی هوا بوده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجباری کردن سوخت یورو 4 ، حذف بنزین آلوده پتروشیمی از چرخه تولید با وجود تحریم‌ها و عرضه سوخت یورو 4 در تمامی کلان‌شهرها از جمله اقداماتی بوده که برای کاهش آلودگی هوا انجام شده است.

ابتکار تصریح کرد: همچنین گازوئیلی که پر گوگرد بوده را نیز از چرخه حذف کرده و استفاده از گازوئیل یورو 4 را اجباری کرده‌ایم.

وی افزود: جابجایی هوا به طور حتم در کاهش آلایندگی بسیار موثر خواهد بود به طوریکه وقتی باد نباشد هوا ساکن است و با تجمع آلاینده‌ها در شهر مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: در کلان‌شهری مانند تهران با این همه تجمع صنعتی خودروها و سکونت‌گاه‌ها نقش پدیده‌های طبیعی مانند باد در کاهش آلایندگی‌های ناشی از فعالیت‌های فوق بسیار موثر خواهد بود.

ابتکار ادامه داد: تهران کلان‌شهری است که در روز حدود 11 تا 12 میلیون نفر را سکنی می‌دهد ، 5 میلیون خودرو در سطح شهر تهران وجود دارند و سیستم گرمایشی نزدیک به دو میلیون واحد مسکونی در حال فعالیت هستند.

وی افزود: وجود ده‌ها هزار واحد صنعتی و معادن شن و ماسه در سطح کلان‌شهر تهران در حال فعالیت هستند که اگر به درستی کار نکنند، آلودگی ایجاد می‌کنند و در نتیجه بر حجم آلودگی تهران اضافه خواهد شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وضعیت هوای دهلی و پکن که شاخص کیفی آن‌ها بالاتر از 300 است، افزود: در حال حاضر وضعیت هوای دهلی از پکن بدتر شده ولی ما در مقایسه با تعداد روزهای ناسالم و وضعیت کیفی هوا بسیار بهتر از این شهرها هستیم.

وی با تأکید بر حضور گسترده خودروها افزود: امیدواریم که مجدد تجمع گسترده خودروها در سطح کلان‌شهر تهران هوا را آلوده نکند.

ابتکار بیان داشت: مسئله آلودگی هوا مورد توجه دولت است و در این رابطه به طور مستمر جلسات بین بخشی در سطح وزرا، معاونین و مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بخشی از هوا برف و باران است، افزود: طبق گزارش‌های بدست آمده تاکنون پاییز بسیار خشکی را داشته‌ایم که این موضوع همه را نگران کرده است چراکه این اتفاق در شرایط آبی کشورمان تأثیر گذاشته و برای تأمین آب مورد نیاز باید دست به دامان خدا شویم.

انتهای پیام/