شهرکرد؛
کاهش ۵۰ درصدی معلولیت‌ها با مشاوره ژنتیک
کاهش ۵۰ درصدی معلولیت‌ها با مشاوره ژنتیکبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ شهرام مقدس معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج، بیماری هایی از جمله عقب ماندگی‌های ذهنی، اختلالات متابولیک و تالاسمی‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به وجود ۳۲ هزار معلول در چهارمحال و بختیاری افزود: آگاهی بخشی، غربالگری و مشاوره ژنتیک از مهمترین راهکارهای اجرایی جهت پیشگیری از این معلولیت هاست.

مقدس اضافه کرد: ۵۰ درصد معلولیت‌ها در این استان ناشی از اختلالات ژنتیکی است که با پیگیری‌های لازم و انجام آزمایشات از طریق مراکز مشاوره ژنتیک برای خانواده‌های دارای فرزند معلول، از به دنیا آمدن فرد معلول دیگر جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: استان چهارمحال و بختیاری رتبه دوم کشوری را در پیشگیری از معلولیت‌ها به خود اختصاص داده است.

به گفته مقدس؛ سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار معلول در کشور به دنیا می‌آید.

انتهای پیام/خ