جلبک‌های بوشهر؛ گونه ای ارزشمند که به آن توجه نمی شود
جلبک‌های بوشهر؛ گونه ای ارزشمند که به آن توجه نمی شود
به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، کارشناس گیاهان دارویی و جلبک‌های دریایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر گفت: برخی از گونه‌های جلبک قهوه‌ای، قرمز و سبز دارای ارزش بالایی هستند به عنوان مثال سه گونه از این جلبک مانند سارگاسوم، گراسیلاریا و کالرپا در صنایع مختلف لبنیات سازی،کود کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پزشکی کاربرد دارند.

کهزاد سرطاوی افزود: تا کنون 20 طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ساخت ترکیبات ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی از جلبک ها صورت گرفته و هشت گونه از جلبک‌ها نیز برای انجام تحقیقات به فرانسه فرستاده شده است .

وی با بیان این‌که این نوع جلبک‌ها در مناطق دیگری از کشور نیز وجود دارند، بیان کرد: طرح کشت و پرورش آزمایشی این سه نوع جلبک اجرا شده و و از دو گونه سارگاسوم و گراسیلاریا نتایج خوبی به دست آمده است .

سرطاوی ادامه داد: اکنون از این جلبک‌ها برای تهیه کود گیاهی، غذای شتر مرغ و ماهی و تولید آگار که در آزمایشگاه برای تهیه محیط کشت و درمان برخی بیماری‌ها مانند دیابت و زخم معده کاربرد دارد، استفاده می‌شود.

این کارشناس همچنین گفت: در استان بوشهر به اندازه کافی جلبک داریم اما به علت نبود سرمایه گذار و مشکلات فرآوری هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت عظیم به خوبی استفاده کنیم.

سرطاوی تصریح کرد: به عنوان مثال هر کیلو آگار در خارج از کشور یک ونیم میلیون تومان قیمت دارد و اگر ما بتوانیم این ماده را از جلبک‌های استان تهیه کنیم، می توانیم بازار خوبی برای ن آن آن داشته باشیم.
 
انتهای پیام/ ث