اردبیل؛
مهمترین عامل تشدید سرطان تغذیه ناسالم و بی‌تحرکی است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، محمد امانی استادیار پژوهشکده گوارش وکبد دانشگاه تهران در برنامه ویزیت و مشاوره رایگان خانواده‌های تحت پوشش بنیاد حمایت از کودکان بی‌سرپرست و سرطانی اظهار کرد: مصرف پایین سبزیجات و تغذیه ناسالم، استفاده از فست فودها و عدم تحرک و فعالیت از عوامل تشدید سرطان است.

وی با اشاره به افزایش چاقی درکودکان افزود: 30 درصد از بانوان و 16 درصد از آقایان مبتلا به افزایش وزن و چاقی هستند .

امانی به ضرورت اصلاح شیوه عادات غذایی تاکید کرد و گفت: شایعترین سرطان در اردبیل سرطان روده بزرگ است.

استادیار پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه تهران تصریح کرد:37 درصد مردم ایران مبتلا به سندرم متابولیک بوده  که این سندرم منشا بیماری‌های زیادی است.

 امانی بیان کرد: مبارزه با شیوع بیماری‌های غیرواگیردار اعم از سرطان و بیماری‌های قلبی وعروقی نیازمند فرهنگ‌سازی است.

فوق تخصص گوارش وکبد گفت: عامل سرطان روده بزرگ ضایعه‌ای به اسم پولیپ است که در50 سالگی بروز می‌کند و با روش‌های غربالگری و کولونوسکوپی قابل پیشگیری است.

وی عدم رعایت بهداشت، مصرف دخانیات، چای داغ، مصرف غذاها حاوی مواد نگهدارنده و نوشابه‌های گازدار را عامل تشدید بیماری عنوان کرد و افزود: مصرف ویتامین D می‌تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.

 

انتهای پیام/ع

تغذیه ناسالم وعدم تحرک مهمترین عامل سرطان